Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πιο φτηνά σκύβαλα για Λάρνακα – Αμμόχωστο
Πιο φτηνά σκύβαλα για Λάρνακα – Αμμόχωστο

Πιο φτηνά σκύβαλα για Λάρνακα – Αμμόχωστο

Υπεγράφη τη Δευτέρα (21/5) στο Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος η τροποποίηση της σύμβασης για τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Κόσιης, η οποία μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις τιμές που θα πληρώνουν από δω και μπρος οι κάτοικοι των δήμων και κοινοτήτων Λάρνακας κι ελεύθερης Αμμοχώστου για τα οικιακά απόβλητα.

Την τροποποίηση υπέγραψε εκ μέρους της Επαρχίας Λάρνακας – Αμμοχώστου ο δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης, στην παρουσία της Γενικής Διευθυντρίας του Υπουργείου Γεωργίας. Όπως δήλωσε ο κ.Ευαγγελίδης, με την νέα τροποποίηση της σύμβασης οι κάτοικοι της ευρύτερης Λάρνακας και της επαρχίας Αμμοχώστου θα πληρώνουν 36-38 ευρώ τον τόνο, σε αντίθεση με 62-65 ευρώ τον τόνο που πλήρωναν τα προηγούμενα χρόνια. Η πιο πάνω συμφωνία ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για κλείσιμο του σκυβαλότοπου Κοτσιάτη, ο οποίος στοιχίζει στην Κυπριακή Δημοκρατία ένα σταθερό ποσό σε πρόστιμα προς την Ε.Ε.

Στο μεταξύ, τις προσεχείς μέρες αναμένεται να υπογραφούν και τα συμβόλαια για την ανάληψη της διαχείρισης των επτά πράσινων σημείων, έξι σταθερών κι ενός κινητού, που θα λειτουργήσουν σε δήμους και κοινότητες των δύο επαρχιών (Λάρνακας – Αμμοχώστου).

Πρόκειται για σημεία τα οποία θα δέχονται κλαδέματα και άχρηστα ξύλα που στο παρελθόν κατέληγαν σε χωματερές, τα οποία πλέον θα τυγχάνουν διαχείρισης φιλικής προς το περιβάλλον. Τα πράσινα σημεία που ήδη έχουν κατασκευαστεί θα λειτουργήσουν στους Δήμους Αραδίππου, Αθηένου, Δρομολαξιάς – Μενεού και στις κοινότητες Αναφωτίας, Κοφίνου και Πυργών. Τα εφτά πράσινα σημεία για τις επαρχίες Λάρνακας – Αμμοχώστου έχουν κατασκευαστεί από την Κυπριακή Δημοκρατία στα πλαίσια υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του κράτους για ορθολογική διαχείριση των στερεών οικιακών αποβλήτων.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend