Home ΛΑΡΝΑΚΑ Όλα έτοιμα για τον φετινό κατακλυσμό στην Λάρνακα
Όλα έτοιμα για τον φετινό κατακλυσμό στην Λάρνακα

Όλα έτοιμα για τον φετινό κατακλυσμό στην Λάρνακα

Σε ρυθμούς Σάκη Ρουβά θα κινηθεί ο φετινός Κατακλυσμός στη Λάρνακα. Ο αγαπημένος Ελλαδίτης τραγουδιστής της νεολαίας θα τραγουδήσει στη μεγάλη συναυλία που είναι προγραμματισμένη το βράδυ (23.00) της Δευτέρας του Κατακλυσμού (28/5), στην κεντρική εξέδρα της παραλίας των Φοινικούδων.

Το πρόγραμμα της φετινής γιορτής του Κατακλυσμού, που θα λάβει χώρα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης από τις 25 έως τις 30 Μαΐου, περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, τους καθιερωμένους διαγωνισμούς ελληνικού τραγουδιού από ερασιτέχνες και παιδιά, τους παραδοσιακούς χορούς κυπριακών χορών, ποιημάτων, ερωτικών τραγουδιών και τσιατισμάτων, διαγωνισμούς αυλού και μπάλου καθώς και πλούσια μουσικοχορευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα.

Ο Κατακλυσμός της Λάρνακας αρχίζει την Παρασκευή 25 του μήνα και από το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας ξεχωρίζει η συναυλία του Κύπριου τραγουδιστή Σταύρου Κωνσταντίνου, ενώ το Σάββατο (26/5) θα τραγουδήσει ο Κώστας Μακεδόνας. Η μεγάλη λαϊκή γιορτή θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 30 του μήνα, με τη συναυλία του συγκροτήματος Onirama. Λόγω της πληθώρας των καλλιτεχνικών προγραμμάτων που θα παρουσιαστούν κατά το εορταστικό εξαήμερο, θα λειτουργήσουν και φέτος δύο εξέδρες, η κεντρική και η εξέδρα της πλατείας Ευρώπης.

Εκδηλώσεις στα πλαίσια του Κατακλυσμού θα φιλοξενηθούν και στο Μεσαιωνικό Κάστρο, όπου θα δοθούν παραστάσεις θεάτρου σκιών και θα γίνουν εκδηλώσεις και για το Φεστιβάλ Παιδιού.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην πλατεία Ευρώπης θα λειτουργήσουν περίπτερα με παραδοσιακά κυπριακά επαγγέλματα (25-29/5), ενώ ως είθισται θα πραγματοποιηθούν κολυμβητικοί αγώνες, ιστιοπλοϊκοί αγώνες, αγώνες Κανώ – Καγιάκ καθώς και αγώνες ανοικτής θαλάσσης. Την ημέρα του Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα του Κατακλυσμού) θα διοργανωθεί το καθιερωμένο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Beach Volley στην παραλία των Φοινικούδων, ενώ στα πλαίσια του Κατακλυσμού θα γίνει και φέτος σκακιστικό τουρνουά Μπλιτζ.

Ήδη, στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, όπου θα λάβει χώρα η μεγάλη λαϊκή γιορτή, έχουν στηθεί τα υποστατικά των πλανόδιων πωλητών και είναι έτοιμα να υποδεχθούν τις χιλιάδες του κόσμου που αναμένεται να κατακλύσουν τη Λάρνακα την ερχόμενη εβδομάδα.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend