Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Δεν αντάλλαξαν ούτε μια κουβέντα στο δικαστήριο οι δύο γιατροί
Δεν αντάλλαξαν ούτε μια κουβέντα στο δικαστήριο οι δύο γιατροί

Δεν αντάλλαξαν ούτε μια κουβέντα στο δικαστήριο οι δύο γιατροί

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας θα εκδικαστεί η υπόθεση των γιατρών.

Αρνήθηκαν ενοχή, όπως αναμενόταν, οι δύο γιατροί του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, οι οποίοι βρέθηκαν στο εδώλιο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και κατηγορήθηκαν για αμέλεια σε σχέση με τον θάνατο του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή, από το Αλεθρικό.

Έπειτα από γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας, η υπόθεση καταχωρίσθηκε για εκδίκαση ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου και όχι στο κακουργιοδικείο. Εναντίον του Δρ. Ηρακλή Παντελιδάκη, 37 χρόνων, γενικού γιατρού, από την Ελλάδα, και του Δρ. Κυριάκου Κυριακίδη, 65 χρόνων, διευθυντή του τμήματος Πρώτων Βοηθειών, απαγγέλθηκαν οι δύο ακόλουθες κατηγορίες:

– Πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

– Απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες των αδικημάτων, στις 15 Μαΐου, μεταξύ των ωρών 11.10π.μ. – 11.45π.μ., οι δύο γιατροί λόγω αλόγιστης ή απερίσκεπτης πράξης που δεν ανάγεται σε υπαίτιο αμέλεια, χωρίς πρόθεση, επέφεραν το θάνατο στον μικρό Σταύρο Γιωργαλλή, δηλαδή κατά την εξέταση του 10χρονου δεν εντόπισαν το κάταγμα κρανίου κατά την εξέταση της ακτινογραφίας του και δεν ζήτησαν γνωμάτευση από ακτινολόγο.

Περαιτέρω, ενώ θα έπρεπε το παιδί να τεθεί υπό παρακολούθηση, του έδωσαν εξιτήριο με αποτέλεσμα την πρόκληση του θανάτου του. Επιπλέον, κατηγορούνται ότι ενώ ήταν γιατροί στο Νοσοκομείο Λάρνακας, με αλόγιστο τρόπο, βεβιασμένο ή αμελή έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή, του οποίου ανέλαβαν την ιατρική θεραπεία. Οι δύο γιατροί, οι οποίοι ήταν αμίλητοι (δεν αντάλλαξαν ούτε μια κουβέντα μεταξύ τους) και ανέκφραστοι καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, αρνήθηκαν ενοχή και στις δύο κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν και ως εκ τούτου το δικαστήριο όρισε την ακρόαση της υπόθεσης για τις 28 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τότε οι Δρ. Παντελιδάκης και Κυριακίδης, οι οποίοι τελούν υπό διαθεσιμότητα, θα είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, τα ονόματά τους τοποθετήθηκαν στον κατάλογο στοπ λιστ, παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και υπέγραψαν εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ ο καθένας. Στο πινάκιο της υπόθεσης αναγράφονται 61 συνολικά μάρτυρες κατηγορίας, οι πλείστοι απ’ αυτούς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων Λάρνακας και Λευκωσίας. Για τον Δρ. Παντελιδάκη συνήγορος υπεράσπισης εμφανίστηκε ο Γιάννης Πολυχρόνης και για τον Δρ. Κυριακίδη ο Χάρης Γεωργίου εκ μέρους του δικηγόρου Άντρου Πελεκάνου.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend