Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Συγκινεί μητέρα για το θάνατο της κόρης της
Συγκινεί μητέρα για το θάνατο της κόρης της

Συγκινεί μητέρα για το θάνατο της κόρης της

Στον απόηχο των όσων διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα με αφορμή τον θάνατο του 10χρονου Σταύρου, νέα ιστορία έρχεται στο φώς της δημοσιότητα από μητέρα νεαρής κοπέλας στη Λεμεσό, η οποία καταγγέλλει πως το παιδί της χάθηκε από ιατρική αμέλεια ή από ιατρικό λάθος.

Συγκινούν τα όσα γράφει η χαροκαμένη μάνα σ τους αναγνώστες της δημόσιας σελίδας στο facebook «Αδικοχαμένα νιάτα».  Συγκεκριμένα η κυρία Ροδούλα αναφέρει πως ενώ η κόρη της βρισκόταν  ανοσοκατασταλμένη λόγο χημειοθεραπείας και με άπειρες καθημερινές προσπάθειες να της δώσουν προτεραιότητα στις Πρώτες Βοήθειες δεν εισακούστηκε. Με πρωτοβουλία της κόρης της η οποία ζήτησε να της κάνουν ακτινογραφία στην οποία οι γιατροί ανακάλυψαν νεφώδη πνευμονία. Ένα μήνα χωρίς την απαραίτητη φροντίδα σύμφωνα με όσα αναφέρει η ίδια η μητέρα, η κόρη της έχασα την μάχη για τη ζωή.

Ο ιατρικός φάκελος της ‘άτυχης κοπέλας είναι χαμένος μέχρι σήμερα ενώ στη τελευταία πρόταση της ανάρτησης της αναφέρει «Αλίμονο σε όσους πέσουν στην ανάγκη τους».

Δείτε αυτούσια την ανάρτηση της:

«Αναμενόμενη η απάντηση του Δρ Κούμα! Στις 2/8/13 παίρνω τη κόρη μου στις πρώτες βοήθειες Λεμεσού ανοσοκατασταλμενη λόγο χημειοθεραπειών με δέκατα πυρετό της κάνουν μια ανάλυση αίματος και με συνεννόηση με το πιο πάνω γιατρό που ήταν on call και ήταν στο σπίτι του μας αφήνουν να φύγουμε, αυτό επαναλαμβάνεται και την επομένη μέρα 3/8και πάλι τα ίδια δεν μας κρατούν μέσα γιατί δεν βρίσκουν τίποτα. Στις 4/8 τη ξανά παίρνω στις πρώτες βοήθειες και αποφασίζουν να τη κρατήσουν. Έχω καταγγείλει πριν 4 χρ το σύστημα γιατί έπαιρνα κάθε μέρα το παιδί μου για τον ίδιο λόγω και ‘έπρεπε να περάσω από τη ίδια διαδικασία.. να περάσω πρώτα από τις πρώτες βοήθειες και μετά ο επί καθηκοντι  γιατρός αν το έβρισκε απαραίτητο να καλούσε αιματολόγο. Ο πρώην Υπουργός Υγείας μετά από δημόσια καταγγελία μου είπε πως το σύστημα θα αλλάξει και οι ανοσοκατασταλμενοι ασθεείς θα πηγαίνουν απευθείας στο Αιματολογικό. Στις 5/8 η κόρη μου με δική της πρωτοβουλία τους είπε ότι νιώθει βάρος στο στήθος της και τους ζήτησε να της κάνουν ακτινογραφία θώρακα αποτελέσματα ¨νεφώδης πνευμονία¨. Ζήτησαν πνευμονολόγο και μου το αρνήθηκαν. Της χορηγούσαν τεράστιες δόσεις οξυγόνου και αντιβιοτικών αλλά η κατάσταση της χειροτέρευε. Κάλεσα ιδιώτη γιατρό και όταν τους είπε ότι μπορεί να είναι τοξικότητα το απέρριψαν κάθετα. Σε 5 μέρες οι πνεύμονες της καταστράφηκαν εντελώς και τη κατέβασαν στη ΜΕΘ. Τα αποτελέσματα.. τοξικότητα στους πνεύμονες. Άντεξε το κοριτσάκι μου ένα μήνα σε καταστολή. Μετά από σωρεία επιστολών σε όλους τους κυβερνητικούς φορείς που εμπλεκόταν ζήτησα τον ιατρικό της φάκελο και μέχρι σήμερα δεν τον έχω πάρει. Καταγγέλλω ακόμη μια φορά ότι έχασα τη κόρη μου είτε από ιατρικό λάθος είτε από ιατρική αμέλεια. Αλίμονο σε όσους πέσουν στην ανάγκη τους.»

Πηγή : Reporter.com.cy

Send this to a friend