Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σκληρές εικόνες-Καταγγελία για ύπαρξη ακατάλληλου χώρου για αδέσποτα με διάσπαρτα κουφάρια ζώων
Σκληρές εικόνες-Καταγγελία για ύπαρξη ακατάλληλου χώρου για αδέσποτα με διάσπαρτα κουφάρια ζώων

Σκληρές εικόνες-Καταγγελία για ύπαρξη ακατάλληλου χώρου για αδέσποτα με διάσπαρτα κουφάρια ζώων

Ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου θα έχει επίσημη συνάντηση το πρωί με τον Δήμαρχο Λευκάρων Σοφοκλή Σοφοκλέους, και αυτό μετά από τις σοβαρές καταγγελίες οι οποίες έφθασαν στο Κόμμα και αφορούν το θέμα των  εγκαταλελειμμένων και αδέσποτων σκύλων, την περισυλλογή τους και στην συνέχεια την κατάληξη τους σε ιδιωτικό χώρο κράτησης.

Ο συγκεκριμένος χώρος στον οποίο καταλήγουν οι εγκαταλελειμμένοι σκύλοι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιεικώς αχούρι, αφού υπάρχουν διάσπαρτα κόκκαλα, κουφάρια (πιθανώς σκύλων) ζώων, βρωμιά και δυσωδία παντού.

Σε αυτό τον χώρο ‘φιλοξενούνταν’ σκύλοι οι οποίοι είχαν την ατυχία να πέσουν στα χέρια του γνωστού άγνωστου ο οποίος λάμβανε 20 ευρώγια κάθε σκύλο από τον Δήμο Λευκάρων για την φύλαξη , την διατροφή και την καλή ευζωία τους. Αντί αυτού ο κύριος αυτός όχι μόνο δεν έκανε αυτά τα οποία είχε υποχρέωση να κάνει αλλά διατηρούσε και παράνομα υποστατικά, έκανε εκτροφές παράνομες, και οι πληροφορίες λένε ότι κάποια από τα σκυλιά τα οποία κατέληγαν στα υποστατικά  τα πωλούσε σε κυνηγούς έναντι 200 ή και 300 ευρώ.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς και αρκετοί δήμοι ή κοινότητες που αδυνατούν ή παραλείπουν ναδιαθέτουνειδικούς, προσωρινούς χώρουςκράτησης αδέσποτων σκύλων τότε καταφεύγουν στην αγορά υπηρεσιών από ιδιώτες. Αυτό βέβαια εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους γιατί εάν οι όροι του συμβολαίου (προσφοράς) δεν είναι ξεκάθαροι και δεν συνάδουν με την νομοθεσία του περί σκύλων νόμου 184(Ι)2002 τότε καταλήγουμε σε αυτές τις τραγικές καταστάσεις.

Ο Δήμος Λευκάρων μας διαμήνυσε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί για να εξευρεθεί η καλύτερη λύση για τα αδέσποτα σκυλιά.

Ταυτόχρονα το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προνοεί η νομοθεσία για να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη ο κύριος ο οποίος διατηρούσε τα ‘υποστατικά’ και να κατηγορηθεί για εγκληματική αμέλεια, παράνομα υποστατικά, καταδολίευση και παράνομο εμπόριο σκύλων.

Send this to a friend