Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Εμμένουν στις θέσεις τους οι δύο γιατροί των Πρώτων Βοηθειών Λάρνακας
Εμμένουν στις θέσεις τους οι δύο γιατροί των Πρώτων Βοηθειών  Λάρνακας

Εμμένουν στις θέσεις τους οι δύο γιατροί των Πρώτων Βοηθειών Λάρνακας

Πέραν των 30 καταθέσεων είχαν πάρει μέχρι χθες οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας που ασχολούνται με τη διερεύνηση των συνθηκών του τραγικού θανάτου του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή.

Οι καταθέσεις λαμβάνονται από το οικογενειακό περιβάλλον του άτυχου μικρού, από το σχολείο του όπου συνέβη το μοιραίο ατύχημα την περασμένη Παρασκευή (το Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού) καθώς και από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και συγκεκριμένα από το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, όπου η οικογένεια του 10χρονου υποστηρίζει ότι υπήρξε αμέλεια ως προς την εξέταση του μικρού, όταν αυτός μεταφέρθηκε για πρώτη φορά τραυματισμένος στο κεφάλι από την μητέρα του.

Η λήψη καταθέσεων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης. Στο μεταξύ, την ερχόμενη Πέμπτη εκπνέει το πενθήμερο διάταγμα κράτησης που εξέδωσε το περασμένο Σάββατο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εναντίον των δύο γιατρών του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Λάρνακας, οι οποίοι συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Πρόκειται για τον Δρ. Ηρακλή Παντελιδάκη, 37 χρόνων, από την Ελλάδα, γενικό γιατρό και τον Δρ. Κυριάκο Κυριακίδη, 65 χρόνων, διευθυντή του ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λάρνακας. Αστυνομικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι αύριο Τετάρτη θ’ αποφασιστεί κατά πόσο οι δύο ύποπτοι θα οδηγηθούν εκ νέου στο δικαστήριο για ν’ ανανεωθεί το διάταγμα κράτησής τους ή αν η υπόθεσή τους καταχωρισθεί στο δικαστήριο. Υπάρχει, όμως, και το ενδεχόμενο οι δύο γιατροί ν’ απολυθούν και να κατηγορηθούν γραπτώς για να κλητευθούν στο δικαστήριο σε μεταγενέστερο στάδιο, έπειτα και από γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, αφού ολοκληρωθεί όλος ο κύκλος των ερευνών αναφορικά με την σοβαρή αυτή υπόθεση.

Ο ίδιος εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι δύο συλληφθέντες γιατροί εμμένουν στις αρχικές τους τοποθετήσεις σε σχέση με την εξέταση της επίμαχης ακτινογραφίας που έβγαλε ο άτυχος μαθητής κατά την πρώτη του επίσκεψη στο νοσοκομείο. Ο Δρ. Παντελιδάκης υποστηρίζει ότι ο ίδιος μαζί με τον Δρ. Κυριακίδη εξέτασαν το παιδί και ότι μαζί είδαν και ανάγνωσαν την ακτινογραφία χωρίς να διαπιστώσουν ότι υπήρχε οποιοδήποτε κάταγμα στο κρανίο του.

Αντίθετα, ο Δρ. Κυριακής υποστηρίζει ότι ο ίδιος δεν προέβη σε καμία διάγνωση, ότι δεν έδωσε στον συνάδελφό του καμία οδηγία για τον παραπέρα χειρισμό του παιδιού και ότι δεν είδε την ακτινογραφία. Ισχυρίζεται, ακόμα, ότι η απόφαση για την απόλυση του παιδιού ήταν του Παντελιδάκη, όπως και η απόφαση να μην ζητήσει γνωμάτευση από ακτινολόγο. Θυμίζουμε, ότι οι ανακριτές κατέχουν μαρτυρία από ακτινολόγο, που εξέτασε σε κατοπινό στάδιο την επίμαχη ακτινογραφία, ότι σ’ αυτήν υπάρχει εμφανές κάταγμα κροταφικού αστού. Στο μεταξύ, την Τρίτη (5/5) θα τελεστεί η κηδεία του Σταύρου Γιωργαλλή στο Αλεθρικό.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend