Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Επιστολή στην κυβέρνηση αποστέλλει ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, για να εξηγήσει για ποιους λόγους δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι αλλαγές που εισηγείται η Νομική Υπηρεσία στο μνημόνιο συναντίληψης για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το δρόμο Λάρνακας Δεκέλειας. Στις επόμενες εβδομάδες προγραματίζεται εκ νέου Πανδημοτική Συγκέντρωση ενημέρωση των δημοτών, σύμφωνα με πηγές του Δήμου Λάρνακας. Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, σε δηλώσεις του ζήτησε από την κυβέρνηση να δείξει πραγματική όπως είπε, πολιτική βούληση και να προχωρήσει έμπρακτα στην μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από τη Λάρνακα. Η γενική εισαγγελία, δεν έχει αποδεχτεί το έγγραφο της κυβέρνησης και έχει γνωμοδοτήσει ότι πρέπει να γίνουν νέες διαβουλεύσεις για μια πιο χαλαρή συμφωνία. Κάτι τέτοιο είπε ο Δήμαρχος Λάρνακας, εγκυμονεί κινδύνους, αφού δίνει το δικαίωμα στις εταιρίες να βρίσκουν αφορμές και δικαιολογίες για να μην εφαρμόσουν τη συμφωνία.

Μουσείο Άρτου έχει δημιουργήσει ο Δήμος Λιβαδιών σε συνεργασία με το Δήμο Βαρνάβα Αττικής με τον οποίο έχει αδελφοποιηθεί. Τα εγκαίνια θα τελεστούν στις 7:45μμ. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει ζύμωμα, ψήσιμο και στη συνέχεια δοκιμή των ζεστών αρτοποιημάτων.

Η Λάρνακα μέσα από ιατρικές ατάκες, παρουσιάζρουν  το Ιατρικό Μουσείο Κυριαζή και το  Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη Αρχεία Λάρνακας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη Αρχεία Λάρνακας. Έχουν  σταχυολογηθεί τοπικές φράσεις που σχετίζονται με την Ιατρική και με τη Λάρνακα και θα γίνει επεξήγηση για το τι σημαίνουν ξεχασμένες φράσεις όπως ο λαωμένος της Φραγγούς, το τζίλισμα στο Τουραπί, τον γιατρό τον Κούτζη και τον Χότζια της Μαλακτής. Μέσα από αυτές τις φράσεις ζωντανεύουν έθιμα, και παροιμίες που σχετίζονται με την Ιατρική.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοντέαςκαι ο Θεατρικός Όμιλος Κοντεατών και Φίλων «Τέρψις» διοργανώνουν 8μ.μ.στο «Σπίτι της Κοντέας» διάλεξη με θέμα: «Τα τσιαττιστά στην καθημερινή ζωή της Κύπρου», με ομιλητή τον Μιχάλη Χατζημιχαήλ,  Ερευνητή / Μελετητή της κυπριακής μουσικής παράδοσης.

Ο Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με τη Νόσο Αlzheimer διοργανώνει στις 7μμ στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ορόκλινης Ανοιξιάτικη Συναυλία.

Αντιπροσωπεία  του  Κ.Σ.ΕΔΕΚ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Λάρνακας με τηνευκαιρία  της ημέρας του νοσηλευτή  και της ημέρα της ΜΑΝΑΣ και πρόσφεραν λουλούδια.

Δυο καλλιτέχνες εκθέτουν δυο διαφορετικές θεματολογίες στο Myth Factory. Η εικαστικός Maria Vassiliou, παρουσιάζει το θέμα «Inside Out», μέσα από το οποίο, προβάλλει φοβίες, που έχουν άμεση επίδραση και στην ίδια. Την έκθεση με θέμα «Superhumans» θα παρουσιάσει η εικαστικός Δήμητρα Βύρα όπου προβάλλει την διαφορετική, υπερφυσική πλευρά, του χαρακτήρα των ατόμων με κινητικές κυρίως αναπηρίες. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 8μμ.20:00 Διάρκεια: 11-12 Μαΐου | Ώρες Λειτουργίας: 11.00-22.00.

Τέλος, Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αλεθρικού διοργανώνει εκδήλωση με πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική και τραγούδι στα πλαίσια των εορτασμών της γιορτής του Αγίου Επιφανίου. Στο πλαίσιο των εορτασμών, θα πραγματοποιηθεί στις 8μμ συναυλία με τον Λαϊκό τραγουδιστή Στέλιο Διονυσίου.

Send this to a friend