Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Σκαλιώτης εντόπισε την «παραγκούπολη» της Λάρνακας και σχολιάζει…(pics)
Ο Σκαλιώτης εντόπισε την «παραγκούπολη» της Λάρνακας και σχολιάζει…(pics)

Ο Σκαλιώτης εντόπισε την «παραγκούπολη» της Λάρνακας και σχολιάζει…(pics)

Είναι πολλά τα στοιχήματα για τον Ανδρέα Βύρα και το δημοτικό του συμβούλιο. Πρωτίστως, είναι η μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών και του υγραερίου.

Είναι η ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου και η εγκατάσταση σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού για να μπορέσει να προσφέρει τις κατάλληλες υπηρεσίες στο κοινό (δεν είναι αποκλειστικά θέμα του δημοτικού συμβουλίου, αλλά είναι απαραίτητες οι πιέσεις που πρέπει να ασκηθούν).

Είναι η εγκατάσταση πανεπιστημιακών σχολών στη Λάρνακα, είναι η ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας και πολλά άλλα. Είναι, βέβαια, και μερικά πιο μικρά έργα υποδομής που θα πρέπει να γίνουν στην πόλη, προκειμένου να αναβαθμιστεί η εικόνα της. Ειδικά σε νευραλγικά σημεία. Για παράδειγμα, δεν νοείται εν έτη 2018 να υπάρχουν ακόμα οι παράγκες επί της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου, απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας. Είναι τα γνωστά παραπήγματα (όπως έχουν καταντήσει), τα οποία κτίστηκαν μετά τον πόλεμο του 1974 για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες επαγγελματίες. Πέρασαν σχεδόν 44 χρόνια από τότε, ωστόσο τα υποστατικά αυτά παραμένουν ακόμα στη θέση τους. Τα πλείστα έχουν εγκαταλειφθεί από τους ενοίκους τους ή δεν λειτουργούν πια. Έχουν αφεθεί στη φθορά του χρόνου…

Η εικόνα είναι πολύ άσχημη, ενώ πίσω απ’ αυτά τα υποστατικά εξακολουθεί να παραμένει χωρίς καμία απολύτως υποδομή ένα ανοικτό τεμάχιο που χρησιμοποιείται για χώρο στάθμευσης. Είναι, λοιπόν, ένα στοίχημα για το Δημοτικό Συμβούλιο του Ανδρέα Βύρα να βρει εκείνους τους μηχανισμούς, ώστε να κατεδαφιστούν τα παραπήγματα αυτά, να καθαριστεί και να εξωραϊστεί η γύρω περιοχή.

Όλα αυτά τα χρόνια, κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν ασχολήθηκε σοβαρά ή δεν κατάφερε να μετακινήσει αυτά τα υποστατικά. Και μιλάμε για μια από τις πιο κεντρικές και πολυσύχναστες περιοχές της Λάρνακας.

   

Βάσος Βάσου

Send this to a friend