Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Γέμισαν με λουλούδια, χρώματα κι αρώματα της άνοιξης οι Φοινικούδες, χθες που αναβίωσαν τα Ανθεστήρια, με μια εντυπωσιακή παρέλαση 43 αρμάτων που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που είχε συνωστιστεί στην παραλιακή λεωφόρο της Λάρνακας. Η πανάρχαια αυτή γιορτή της άνοιξης που έχει περάσει δια μέσω των αιώνων κι έχει φτάσει μέχρι σήμερα, κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των Λαρνακέων. Στις 6 χθες το απόγευμα ξεκίνησε η παρέλαση, κατά μήκος των Φοινικούδων, από την Μαρίνα μέχρι το επιβλητικό Μεσαιωνικό Κάστρο με Οργανωμένοι σύνολα, σχολεία, νηπιαγωγεία, ιδιωτικούς φορείς και ανθοπωλεία να παρουσιάζουν θέματα της επικαιρότητας και της άνοιξης, και κρίθηκαν από τους είκοσι κριτές που κλήθηκαν να βραβεύσουν τις τρείς καλύτερες παρουσίες. Στο τέλος της διαδρομής στήθηκε μεγάλο ξεφάντωμα με σχολές χορούς και ωδεία να τιμούν τα Ανθεστήρια Λάρνακας. Στόχος του Δήμου ανέφερε στον χαιρετιμό του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, είναι να επενδύσει και να ενισχύσει τη γιορτή αυτή που έχει τόσο αγαπηθεί από τον κόσμο και για το λόγο αυτό έχει δοθεί μικρή αύξηση στον προϋπολογισμό, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου.

Τη νέα Πρότυπη Μονάδα Προστασίας του περιβάλλοντος, του Αντιρρυπαντικού συστήματος Απονίτρωσης, για μείωση των εκπομπών Οξειδίων του Αζώτου, εγκαινίασε την περασμένη εβδομάδα κι έθεσε σε πλήρη λειτουργία, ο Ηλεκτροπαραγωγός Σταθμός Δεκέλειας. Η φιλοσοφία και η πυξίδα της νέας ΑΗΚ στο δρόμο για το μέλλον είναι η βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ Ανδρέας Μαραγκός. Η νέα Πρότυπη Μονάδα θα βελτιώσει την ποιότητα του αέρα στις γειτονικές κοινότητες της Ορμήδειας, Ξυλοτύμπου και του Συνοικισμού ΑΗΚ, ανέφερε ο κος Μαραγκός. Με την εγκατάσταση του νέου αντιρρυπαντικού συστήματος η λειτουργία των Μηχανών Εσωτερικής Καύσης θα είναι απρόσκοπτη και χωρίς περιορισμό, ανέφερε ο κος Μαραγκός.

Την υποψηφιότητά μου για την θέση του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ, εξήγγειλε με ανακοίνωση του στις 4 Μαΐου, ο βουλευτής Χρίστος Ορφανίδης. Η νέα ηγεσία που θα προκύψει θα κληθεί να δώσει και πολύ σκληρούς εθνικούς αγώνες καθώς το κυπριακό βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη καμπή την ώρα που η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί και προκαλεί συνεχώς, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κος Ορφανίδης.

Αίθουσας Πολλαπλής Χρήσης και Γυμναστηρίου εγκαινιάζεται στις 7μμ στο Κέντρο για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες «Άγιος Λάζαρος». Τα εγκαίνια της αίθουσας θα τελέσει ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.

Εγκαινιάζει σειρά προβολών ταινιών μεγάλων σκηνοθετών, η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας-Αμμοχώστου, με την ταινία του Χίτσκοκ Ρεβέκκα. Η προβολή αρχίζει στις 8:30 στο θέατρο Σκάλα. Είσοδος €5 & €3 (μέλη Λέσχης)

Η Πρέσβειρα των Η.Π.Α. Κάθλιν Αν Ντόχερτι θα πραγματοποιήσει στις 11πμ φιλοφρονητική επίσκεψη στο Γραφείο Δημάρχου

Στις 12μ. θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου σύσκεψη με θέμα «Οχληρία από εργασίες στο χώρο του Λιμανιού Λάρνακας».

Send this to a friend