Home ΕΞΟΔΟΣ Η Άντρη Χριστοφίδη παρουσιάζει το Οικολογικό Εργαστήρι με Χειροποίητες Κατασκευές με τίτλο “Έχω μια ιδέα!”
Η Άντρη Χριστοφίδη  παρουσιάζει το Οικολογικό Εργαστήρι με Χειροποίητες Κατασκευές  με τίτλο “Έχω μια ιδέα!”

Η Άντρη Χριστοφίδη παρουσιάζει το Οικολογικό Εργαστήρι με Χειροποίητες Κατασκευές με τίτλο “Έχω μια ιδέα!”

Η ζωγράφος και περιβαλλοντικός καλλιτέχνης Άντρη Χριστοφίδη παρουσιάζει:

Δημιουργικές καλοκαιρινές συναντήσεις για παιδιά. Στόχος μας η εκπαίδευση  από και μέσα  στο περιβάλλον μέσω της τέχνης. Μαζί θα κατασκευάσουμε τρισδιάστατα γλυπτά βγαλμένα από τις δικιές μας χρωματιστές «φαντασμαγορικές» ενότητες! Μαζί γνωρίζουμε, δοκιμάζουμε, κατασκευάζουμε! Κάνουμε ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση  και μαθαίνουμε να συμπεριφερόμαστε με αγάπη σε ότι μας περιβάλει μέσα από θεματικές ενότητες που βοηθούν το παιδί να καλλιεργήσει  τη φαντασία και τις λεπτές κινητικές του δεξιότητες.

Από τον Ιούνιο λοιπόν ξανά μαζί,. Ελάτε! Το οικολογικό εργαστήρι 2018  ξεκινά και θα λειτουργεί:          κάθε Τετάρτη ή Πέμπτη 16:00-18:00 (ηλικίες 5 ετών και άνω)                                                                               κάθε Σάββατο 10:00-12:00 (ηλικίες 4 ετών και άνω)

Κάθε παιδί δημιουργεί το δικό του έργο με υλικά που παραχωρεί το εργαστήρι!

 

Eνότητα 1

«Τα ιπτάμενα ψάρια» Με οδηγό την φαντασία μας ξεκινάμε τις δημιουργικές μας συναντήσεις. Κατασκευάζουμε «ιπτάμενα» γλυπτά από γνώριμα υλικά. Μαθαίνουμε για την κινητική τέχνη  (kinetic Art), δοκιμάζουμε την έννοια της ισορροπίας και δημιουργούμε!

Τετάρτη 6-27 Ιουνίου  / Πέμπτη 7-28 Ιουνίου         16:00-18:00 (5 ετών και άνω)

Ενότητα 2

Χρώματα και Σχήματα  «Το Καλειδοσκόπιο» Είναι ένα τηλεσκόπιο αλλιώτικο από αυτά που μπορεί να γνωρίζουμε! Αντί να μας ταξιδεύει ψηλά ψηλά στ’ αστέρια, μας πάει ταξιδάκι σε όμορφα χρωματιστά όνειρα! Μέσα σε 4 δημιουργικά απογεύματα λοιπόν, θα ανακαλύψουμε τα χρώματα και πως δημιουργούνται τα σχήματα! Μαζί καλλιεργούμε κινητικές δεξιότητες και φαντασία, κατασκευάζουμε με τρόπο εναλλακτικό (ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση)!

Τετάρτη 4-25 Ιουλίου  / Πέμπτη 5-26 Ιουλίου         16:00-18:00 (5 ετών και άνω)

Ενότητα 3

Με πολύχρωμα μυαλά διασκεδάζουμε, δημιουργούμε κατασκευάζουμε το  δικό μας καλοκαίρι. Χειροποίητες κατασκευές και παιχνίδια ,γλυπτά από ανακύκλωση και ζωγραφική!

«Τα πολυχρωμόψαρα» ξαναχτυπούν στη χώρα του Γαλάζιου» :  Σάββατα 17, 24 Ιουνίου 2018       10:00-12:00 (4 ετών και άνω)

«Δυο χοντρούλες πεταλούδες» Σάββατο 8, 15 Ιουλίου 2018      10:00-12:00 (4 ετών και άνω)

«Το Σπίτι των ανέμων»  Σάββατα 22,19 Ιουλίου 2018       10:00-12:00 (4 ετών και άνω)

Ενότητα 5

«Αρχιτεκτονικό εργαστήρι»  Μαθαίνουμε την έννοια του τρισδιάστατου στην ζωγραφική και το εφαρμόζουμε κατασκευάζοντας το δικό μας «Σπίτι» (playhouse)

Ενότητα 6

«Πρόσωπα και Φατσούλες !» Διάσημα πρόσωπα από την Ιστορία της Τέχνης χωράνε στην παρέα μας και μαζί μαθαίνουμε τι είναι ένα πορτρέτο  και πώς δημιουργείται!  Μαθαίνουμε επίσης τα μέρη του προσώπου μας και τις εκφράσεις του προσώπου μας  μέσα από  τεχνικές της ζωγραφικής και κατασκευές από αναλώσιμα και άχρηστα υλικά!

 

 

Send this to a friend