Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τι θα γίνει τελικά με το πεντάστερο ξενοδοχείο στις Φοινικούδες;
Τι θα γίνει τελικά με το πεντάστερο ξενοδοχείο στις Φοινικούδες;

Τι θα γίνει τελικά με το πεντάστερο ξενοδοχείο στις Φοινικούδες;

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση των τροποποιήσεων που έχουν γίνει στη συμφωνία μεταξύ του Ρώσου επενδυτή Νικολάι Ποταπένκο και του Δήμου Λάρνακας βρίσκεται το θέμα ανέγερσης του πεντάστερου ξενοδοχείου που προγραμματίζεται στις Φοινικούδες.

Ουσιαστικά πρόκειται για συμπληρωματική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία αφορά τους νέους όρους αποπληρωμής από πλευράς Ποταπένκο για το δημοτικό τεμάχιο που αγόρασε στην πλατεία Κίμωνος (στο χώρο όπου ήταν το παλιό δημαρχείο).

Ο δήμαρχος Α. Βύρας ενημέρωσε χθες τους δημοσιογράφους ότι πλέον αναμένεται να επικυρωθούν οι τροποποιήσεις που έγιναν, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τις απαιτούμενες άδειες, προκειμένου να ξεκινήσει το μεγαλόπνοο project.Όσον αφορά, όμως, το θέμα των ενοίκων των υποστατικών που θα πρέπει να κατεδαφιστούν για ν’ ανεγερθεί το πολυτελές ξενοδοχείο, ο κ.Βύρας είπε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να χειριστεί αποκλειστικά ο Ρώσος επενδυτής μαζί με τους ενοικιαστές.

Σε σχέση με το Kition Tower, το οποίο προγραμματίζεται στο χώρο όπου παλιά ήταν το ξενοδοχείο Κίτιον, ο δήμαρχος ανέφερε ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται για την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών δεν σχετίζονται με το τμήμα πολεοδομίας του δήμου. Θα πρόκειται για το υψηλότερο κτίριο στη Λάρνακα, ύψους περίπου 95 μέτρων, το οποίο θα περιλαμβάνει πολυτελή διαμερίσματα και καταστήματα στο ισόγειο.

Send this to a friend