Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Τρεις νέες οργανωμένες παραλίες έχει επιλέξει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Πράσινες Παραλίες». Βρίσκονται στην Ορμήδεια, στην Αλαμινό και στο Ζύγι. Μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πράσινες Παραλίες» του οποίου φορέας υλοποίησης στην Κύπρο είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας, θα ξεκινήσει τον Μάϊο ο καλλωπισμός και τοπιοτέχνηση των τριών παραλιών». Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, στόχος του οικολογικά φιλικού προγράμματος, είναι η δημιουργία πιο βιώσιμων και ελκυστικών παραλιών. Η τοπιοτέχνηση περιλαμβάνει φύτευση ενδημικών φυτών που συνάδουν με τις παραλιακές συνθήκες, τοποθέτηση οικολογικών πινακίδων, τοποθέτηση σταχτοδοχείων και καλάθων και δημιουργία μονοπατιών στην άμμο, κατασκευασμένων από ξύλο. Το έργο θα συνεχιστεί με ξύλινες ξαπλώστρες και ομπρέλες, επίσης ξύλινες κατασκευές για χώρους υγιεινής, ντους, αποδυτήρια και διευκολύνσεις για άτομα με αναπηρίες». Τα κριτήρια για μια “Πράσινη Παραλία” είναι η ποιότητα του θαλάσσιου νερού και της άμμου, οι οικολογικές διευκολύνσεις και τα οικολογικά μέσα μεταφοράς, η μηδαμινή ηχορύπανση, η προσφορά τοπικών εδεσμάτων και ποτών, η επίπλωση της παραλίας, η φύτευσή της, η περιβαλλοντική ενημέρωση και οι οικολογικές σημάνσεις.

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Πυρασφάλειας η Πυροσβεστική Υπηρεσία απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες Δήμων και κοινοτήτων όπως προβούν σε όλους τους απαραίτητους καθαρισμούς ξηρών χόρτων ή άλλων εύφλεκτων υλικών τόσο εντός όσο και στην περίμετρο , οικοπέδων, κατοικιών, μεμονωμένων κατοικιών, συνεργείων, εργαστηρίων, εργοστασίων, αποθηκών κτηνοτροφικών υποστατικών ή οποιοδήποτε άλλων υποστατικών τα οποία μπορούν να επηρεαστούν άμεσα ή έμμεσα από πυρκαγιά. Σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επισημαίνεται ότι η αντιπυρική περίοδος ξεκινά και ότι ο κίνδυνος ανάπτυξης και γρήγορης επέκτασης πυρκαγιών είναι ιδιαίτερα αυξημένος

Ευρω-Μεσογειακό Φόρουμ Νεολαίας (Euromed) με θέμα «Βιώσιμη Συμμετοχή και Ενεργή Πολιτότητα», διοργανώνει από χθες μέχρι τις 22 Απριλίου, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου ως η Εθνική Υπηρεσία διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Erasmus+: Νεολαία”. Στόχος είναι η προώθηση της συμμετοχής και της ενεργού πολιτότητας των νέων από τις συγκεκριμένες χώρες, όπως αυτή ορίζεται μέσα από την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη Νεολαία 2010 – 2018, καθώς επίσης και η ευαισθητοποίηση των νέων γύρω από τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο φόρουμ συμμετέχουν 55 νέοι από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και 60 μαθητές Γυμνασίων της Κύπρου.

Το Νηπιαγωγείο Παιδική Πολιτεία Νάγια σε συνεργασία με την Κοινοτική Αστυνομία Αθηένου, διοργανώνουν στις 10π.μ στην κλειστή αίθουσα αθλοπαιδιών Τάσος Παπαδόπουλος στην Αθηένου, αγώνα καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα της ομάδας Απόλλων Λεμεσού «Wheelchair basketball», αφιερωμένο στη μνήμη του μαθητή Θωμά Ζησίμου.

Το ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου «Αποχαιρετισμός» ανεβάζουν από κοινού τα Κοινοτικά Συμβούλια Ζυγίου και Μαρί στις 7:30 μμ στην αίθουσα Λάμπρου Λοΐζου στο Μαρί. Το ρόλο του Γρηγόρη Αυξεντίου ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Αλκιβιάδης. Η σκηνοθεσία είναι του Μαρίνου Ανωγυριάτη. Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Πραγματοποιούνται στις 5μμ οι ακροάσεις για συμμετοχή στους Ετήσιους Διαγωνισμούς Τραγουδιού για τη Γιορτή του Κατακλυσμού.

Τέλος Φιλανθρωπικό Τσάι διοργανώνει στις 4:30μμ, ο Όμιλος Φίλων των Κωφών Λάρνακας – Αμμοχώστου, στο ξενοδοχείο Sun Hall

Send this to a friend