Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ποιοι δρόμοι θα κατασκευαστούν στην Κύπρο το 2018;
Ποιοι δρόμοι θα κατασκευαστούν στην Κύπρο το 2018;

Ποιοι δρόμοι θα κατασκευαστούν στην Κύπρο το 2018;

Η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου, ανακοίνωσε από το βήμα του Nicosia Economic Congress την κατασκευή νέων δρόμων στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την κ. Αναστασιάδου στα τέλη του 2018 αναμένεται να αρχίσει η κατασκευή του περιμετρικού Λευκωσίας, ενός αυτοκινητοδρόμου 32 χλμ, που θα συνδέει τους αυτοκινητόδρομους που καταλήγουν στη Λευκωσία.

Στον προϋπολογισμό του κράτους για το τρέχων έτος εντάχθηκε και το πρώτο τμήμα του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς από Αγία Μαρινούδα μέχρι το Στρουμπί.  Το κόστος υπολογίζεται να είναι της τάξεως των €60εκ., πλέον ΦΠΑ, και η διάρκεια κατασκευής του 3 χρόνια.

Σύμφωνα με την Υπουργό Μεταφορών, προωθείται παράλληλα η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού- Σαϊττα με την 1η φάση να έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2018.

 

Εξάλλου, το Τμήμα Δημοσίων Έργων εκπονεί τη μελέτη του οδικού δικτύου στην Ενεργειακή και Βιομηχανική περιοχή Βασιλικού και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, υπολογίζεται η έναρξη των κατασκευαστικών έργων το δεύτερο εξάμηνο του 2019 με στόχο την ολοκλήρωσή τους περί τον Σεπτέμβριο 2021.

Πηγή: businessnews.tothemaonline.com

Send this to a friend