Home ΛΑΡΝΑΚΑ Γεμίζει σκοπευτές η Λάρνακα για τους 24ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής
Γεμίζει σκοπευτές η Λάρνακα για τους 24ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής

Γεμίζει σκοπευτές η Λάρνακα για τους 24ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής

Γεμάτα θα είναι τα μεγάλα ξενοδοχεία της Λάρνακας την περίοδο 30 Απριλίου – 6 Μαΐου λόγω των 24ων Πανευρωπαϊκών Αγώνων Σκοποβολής Κόμπακ – Σπόρτιγκ, που θα πραγματοποιηθούν στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λάρνακας.

Οι συμμετοχές, περίπου ένα δεκαήμερο πριν τους αγώνες, έχουν ξεπεράσει τις 600, από 30 χώρες! Εάν στον αριθμό αυτό προστεθούν οι συνοδοί και οι αξιωματούχοι των ξένων αποστολών και οι οικείοι των σκοπευτών, εκτιμάται ότι πέραν των χιλίων ατόμων θα κατακλύσουν τα ξενοδοχεία της Λάρνακας αυτή την περίοδο. Όπως αναφέρθηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη, η συντριπτική πλειοψηφία των σκοπευτών και των συνοδών των αποστολών έχουν ήδη προβεί σε κρατήσεις σε ξενοδοχεία της Λάρνακας. Μάλιστα, τα καταλύματα των ξένων αποστολών σε τέτοιου υψηλού επιπέδου αγώνες είναι ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων και η διάρκεια της παραμονής τους υπολογίζεται από 8 έως και 10 μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι σκοπευτικές αποστολές συγκαταλέγονται στις ομάδες που ο ΚΟΤ αξιολογεί ως ποιοτικό τουρισμό, καθότι οι πλείστοι ξένοι αθλητές κινούνται μ’ ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα κι επιλέγουν ποιοτικά εστιατόρια για το δείπνο τους. Ως εκ τούτου, γίνεται αντιληπτό πως τέτοιου είδους αθλητικές διοργανώσεις συμβάλουν τα μέγιστα στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού, προβάλλοντας τη Λάρνακα και την Κύπρο γενικότερα στο εξωτερικό. Ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΣΚΟΚ Τζιοβάνης Σαββίδης δήλωσε ότι από τις ξένες αποστολές που θα συμμετάσχουν στους πανευρωπαϊκούς αγώνες ξεχωρίζει η αποστολή της Ρωσίας με 148 συμμετοχές, της Μεγάλης Βρετανίας με 67 συμμετοχές και της Σουηδίας με 34 συμμετοχές.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στους αγώνες με 14 σκοπευτές. Από κυπριακής πλευράς, η ΣΤΟΚ θα λάβει μέρος με πάνω από 100 σκοπευτές. Το αγωνιστικό μέρος των αγώνων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 3 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 του μήνα. Κάθε μέρα οι αθλητές θ’ αγωνίζονται σε σύνολο 50 δίσκων και οι νικητές θα ανακηρυχθούν με βάση τις επιτυχίες τους στους 200 δίσκους. Την Τετάρτη 2 Μαΐου (19.00) είναι η προγραμματισμένη η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας.

Εκ μέρους του Δημάρχου Λάρνακας, ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Χριστοφόρου ανέφερε στη δημοσιογραφική διάσκεψη ότι η προσπάθεια αυτή αποτελεί επένδυση για τη Λάρνακας, αφού οι διοργανώσεις τόσο μεγάλου βεληνεκούς είναι ένα από τα καλύτερα μέσα προβολής της πόλης και κατ’ επέκταση της Κύπρου, ενώ συμβάλλουν και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Όπως λέχθηκε στη διάσκεψη, η Λάρνακα έχει ήδη εξασφαλίσει τους παγκόσμιους αγώνες σκοποβολής Κόμπακ – Σπόρτιγκ για το 2021, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν γύρω στους 750 σκοπευτές απ’ όλο τον κόσμο!

Βάσος Βάσου

Send this to a friend