Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΛΑΡΝΑΚΑ – ΒΟΜΒΑ: Μίλησε ο Καπιτανής –Ποδοσφαιρικά τα κίνητρα
ΛΑΡΝΑΚΑ – ΒΟΜΒΑ: Μίλησε ο Καπιτανής –Ποδοσφαιρικά τα κίνητρα

ΛΑΡΝΑΚΑ – ΒΟΜΒΑ: Μίλησε ο Καπιτανής –Ποδοσφαιρικά τα κίνητρα

Γνωστά τα κίνητρα, άγνωστοι οι δράστες… Η Αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι τα ελατήρια της βομβιστικής επίθεσης εναντίον της οικίας του παρατηρητή και μέλους της Επιτροπής Διαιτησίας Κωστάκη Καπιτανή, σχετίζονται με τις ιδιότητές του στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.
Δεν είναι τυχαία η καταδικαστική ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Τρίτης (17/04) η ΚΟΠ, λίγες ώρες μετά την έκρηξη έξω από το σπίτι του Καπιτανή.

«Η ΚΟΠ καταδικάζει με αποτροπιασμό την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του διεθνούς παρατηρητή, μέλους της Επιτροπής Διαιτησίας της ομοσπονδίας και Υπεύθυνου Εκπαίδευσης των Διαιτητών. Τέτοιες ενέργειες μόνο ως τρομοκρατικές μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού βάζουν σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές, πλήττοντας το σύνολο της οικογένειας του ποδοσφαίρου μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του, στην οδό Αγίου Γεωργίου Μακρή στη Λάρνακα όπως είχαμε γράψαμε από την πρώτη στιγμή, εξερράγη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν υψηλής ισχύος. Ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι τοποθετήθηκε στο υπόγειο της κατοικίας, έξω από το γκαράζ, δεν προξένησε σοβαρές υλικές ζημιές.

Θρυμματίστηκαν παράθυρα του σπιτιού και υπέστη ζημιά η ηλεκτρική πόρτα του γκαράζ.

Την ώρα της έκρηξης ο Καπιτανής, ο οποίος εργάζεται και ως λειτουργός του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, ήταν εντός της οικίας μαζί με την οικογένειά του.

Η σκηνή αποκλείστηκε και οι εξετάσεις των εμπειρογνωμόνων συνεχίστηκαν με το πρώτο φως της ημέρας. Από την σκηνή παραλήφθηκαν τεκμήρια που στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Καπιτανής έδωσε κατάθεση στο ΤΑΕ Λάρνακας και είπε ορισμένα πράγματα αναφορικά με τις υποψίες που έχει. Το περιεχόμενο της κατάθεσής του αξιολογείται.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας απέστειλε επιστολή προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, στην οποία καταδικάζει την βομβιστική επίθεση εναντίον του Κωστάκη Καπιτανή και ζητά άμεση διερεύνηση της υπόθεσης κι εντοπισμό και τιμωρία των δραστών.

Πηγή: tothemaonline

Send this to a friend