Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Ένα ταβερνάκι για μερακλήδες με μια ολάνθιστη αυλή που θα αγαπήσεις
Ένα ταβερνάκι για μερακλήδες με μια ολάνθιστη αυλή που θα αγαπήσεις

Ένα ταβερνάκι για μερακλήδες με μια ολάνθιστη αυλή που θα αγαπήσεις

Η Κύπρος κρύβει εκπλήξεις και ομορφιές που ίσως να αγνοούσες. Γυρνώντας από άκρη σ’ άκρη του νησιού ανακαλύπτεις, βρίσκεις και χαίρεσαι που βιώνεις εμπειρίες όπως αυτές που σου προσφέρει απλόχερα το νησί μας.

Αν βρεθείς στα πανέμορφα χωριουδάκια της ορεινής Λάρνακας αναζήτησε την Αναφωτία. Ένα μικρό και γραφικό χωριουδάκι χιλίων κατοίκων όπου θα βρεις μία πανέμορφη ταβερνούλα με υπέροχο διάκοσμο και ανθρώπους.

Πρόκειται για το Café Aman που στεγάζεται σε ένα παλιό παραδοσιακό καφενείο ηλικίας 150 το οποίο ο κ. Αντρέας άρχισε να το λειτουργεί αρχικά ως καφενείο που σταδιακά εξελίχθηκε σε μία φωλιά γευστικών πιάτων.

Ο κ. Αντρέας, ιδιοκτήτης της ταβέρνας είναι μερακλής και τελειομανής. Με την σύζυγό του στην κουζίνα φτιάχνουν ποιοτικά και αυθεντικά μαμαδίστικα πιάτα που θα σε ανταμείψουν. Με πολύ θετικές κριτικές και σχόλια από τους μέχρι σήμερα επισκέπτες του, το Café Aman μετρά ήδη 16 χρόνια επιτυχημένης ζωής. Η ταβερνούλα έχει φολκλόρ χαρακτήρα ενώ εκείνο που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι η ολάνθιστη αυλή της με τους περιποιημένους κήπους και τα εξωτικά πουλιά του κ. Αντρέα.

Εδώ, το μαγαζί φτιάχνει μερακλίδικο μεζέ με 18 ευρώ το άτομο όπου θα βρεις αφθονία πιάτων και ορεκτικών, από τηγανητή αγκινάρα μέχρι χαλούμι στα κάρβουνα και άλλα δέκα είδη ορεκτικών, σπιτικά φτιαγμένο ταχίνι και τζατζίκι, ελιές τσακιστές, ποικιλία κρεατικών, από κουνέλι, παϊδάκια μέχρι σεφταλιά και σουβλάκι αλλά και σπέσιαλ κυπριακά μαγειρευτά όπως τα αφέλια με κουνουπίδι, μακαρόνια σκλινίτζιη τα παραδοσιακά της Λάρνακας και πολλά άλλα. Στον μεζέ προσφέρεται κεφαλάκι βραστό και κεφτέδες και για… πόπαστο σπιτική τσιππόπιτα.

Από τον Μάιο το μαγαζί ανοίγει την αυλή του και τους φούρνους του για το πατροπαράδοτο κλέφτικο που σερβίρεται κάθε Πέμπτη με τταβά στο πήλινο αρνί-ρύζι, γιαούρτι και σαλάτα με 13 ευρώ το άτομο.

Ένας χώρος που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου όπου θα γευτείς σπιτικά πιάτα και αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις σε μία πανέμορφη αυλή στην κυπριακή εξοχή.

Πληροφορίες: 99412650

Πηγή: timeoutcyprus.com

Send this to a friend