Home ΛΑΡΝΑΚΑ Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Discover Larnaka Open Walk
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Discover Larnaka Open Walk

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Discover Larnaka Open Walk

Επιτυχημένο πέρα από κάθε προσδοκία ήταν το Discover Larnaka Οpen Walk που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Λάρνακας, αφού πέρα των διακοσίων ατόμων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομάδας Discover Larnaka για να περπατήσουν και να ανακαλύψουν ξανά τη πόλη του Ζήνωνα.

Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς πέραν των διακοσίων ατόμων περπάτησαν με τους διοργανωτές της εκδήλωσης στους κεντρικούς δρόμους της Λάρνακας μαθαίνοντας άγνωστες ιστορίες της πόλης και επαναπροσδιορίζοντας την σχέση τους με την πόλη.

Ο δήμαρχος της πόλης, κ. Ανδρέας Βύρας κατα το χαιρετισμό του στην έναρξη της εκδήλωσης, συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης για την πρωτοβουλία και τόνισε την πεποίθηση του ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν να διεκδικήσουν και να πετύχουν πράγματα για την πόλη.

Ο Τάσος Αναστάση εκ των διοργανωτών, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τόνισε ότι το Discover Larnaka δημιουργήθηκε για να προωθήσει τόσο τη Λάρνκα όσο και τους ανθρώπους της πόλης τόσο εντός των συνόρων της Κύπρου αλλά και εκτός του νησιού, με απώτερο σκοπό η Λάρνακα να αποκτήσει την προβολή και την αξία που της αρμόζει.

Παράλληλα τόνισε την σημασία που κάθε πολίτης διαδραματίζει στη πόλη του καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «εάν θέλετε να αλλάξει κάτι, ξεκινήστε με το να το αλλάζετε εσείς, σήμερα».

Η ξενάγηση Discover Larnaka Open Walk ξεκίνησε από την Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα και συνεχίστηκε κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών (Φοινικούδες) και της Ζήνωνος Κιτιέως.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να μάθει άγνωστες πτυχές της πόλης αλλά και να έρθει σε επαφή με την ιστορία αλλά και κτήρια όπως το Μεσαιωνικό Κάστρο, το Μουσείο Πιερίδη, την Οθωμανική Τράπεζα κ.α.

Την ξενάγηση έκαναν οι Λούης Περεντός, ερευνητής- συγγραφέας, Άννα Σατράκη, αρχαιολόγος – λειτουργός αρχαιολογικού μουσείου Λάρνακας, Πήτερ Αστζιαν, διευθυντής Μουσείου Πιερίδη και ο Ιωσήφ Χατζηκυριάκου, Διευθυντής Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρνακας και του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου.

 

Δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό εδώ

Send this to a friend