Home ΕΞΟΔΟΣ 23 ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στο χωριό
23 ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στο χωριό

23 ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στο χωριό

Πάσχα σημαίνει παράδοση, οικογενειακή ατμόσφαιρα, έθιμα και παιχνίδια.

Και ποιο είναι το ιδανικότερο μέρος για να τα ζήσεις όλ ααυτά, αν όχι το χωριό; Στα περισσότερα χωριά της Κύπρου, από την Κυριακή 8 Απριλίου μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα 10 Απριλίου, διοργανώνονται παραδοσιακά παιχνίδια, στα οποία συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε κάποια από τα χωριά που διοργανώνουν φέτος παραδοσιακά παιχνίδια και σου τα προτείνουμε.

Επ. Λάρνακας

Λεύκαρα
O Δήμος Λευκάρων σε συνεργασία με το Κέντρο Νεότητας διοργανώνει και φέτος την παραδοσιακή πασχαλινή εκδήλωσή του τη Δευτέρα του Πάσχα στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Λευκάρων στις 15.00. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παραδοσιακά, πασχαλινά παιχνίδια, όπως αβγοδρομίες, σακκουλοδρομίες, αππίησεν ο κάμηλος, ζίζιρο, καττόμουγια, μήλα-γερμανικό και σχοινάκι. Επιπλέον, κατά την εκδήλωση θα προσφέρεται σούβλα και κρασί σε όλους τους παρευρισκόμενους!

Χοιροκοιτία
Στη Χοιροκοιτία οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Κυριακή του Πάσχα στις 16.00 με παιχνίδια και παραδοσιακή κυπριακή μουσική στην πλατεία του χωριού. Τη Δευτέρα του Πάσχα θα διοργανωθεί ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ παντρεμένων και ανύπαντρων, ενώ στην πλατεία μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν με παραδοσιακά παιχνίδια στις 17.00. Το βράδυ στο κέντρο Όασις ετοιμάζεται πάρτι, που θα ξεκινήσει στις 20.00. Την Τρίτη του Πάσχα, πάλι στην πλατεία του χωριού στις 19.30 θα παίξεις τόμπολα, θα ακούσεις τσιατιστά και θα απολαύσεις σουβλάκι (€5).

Μοσφιλωτή
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Μοσφιλωτής οργανώνει πασχαλινά παιχνίδια τη Δευτέρα της Λαμπρής στο γήπεδο του Δημοτικού Σχολείου Μοσφιλωτής, στις 14.00. Στο πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνονται παιχνίδια όπως πινγκ πονγκ, τένις, βόλεϊ, σακκουλοδρομίες, αβγοδρομίες και τράβηγμα σχοινιού, με έπαθλα στους νικητές. Σημείωσε, μάλιστα, ότι κατά τη διάρκεια της γιορτής θα προσφέρονται σουβλάκια και ποτά.

Σκαρίνου
Το Κοινοτικό Συμβούλιο της Σκαρίνου ετοιμάζει για τη Δευτέρα του Πάσχα πασχαλινή εκδήλωση με παιχνίδια και διασκέδαση. Συγκεκριμένα στις 15.00 θα διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας παντρεμένοι-ανύπαντροι στο γήπεδο του χωριού. Στις 17.00 θα αρχίσουν τα παραδοσιακά παιχνίδια στην αυλή του Κοινοτικού Συμβουλίου και στις 19.30 θα γίνει εκδήλωση με δωρεάν φαγητά και μουσική, επίσης στην αυλή του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Ορόκλινη
Στην Ορόκλινη τη Δευτέρα του Πάσχα θα γιορτάσεις παραδοσιακά με λαϊκούς χορούς και τραγούδια από την Ελλάδα και την Κύπρο. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης παραδοσιακά παιχνίδια, ζωγραφική προσώπου, κυνήγι θησαυρού για μικρούς και μεγάλους και ένα μικρό πασχαλινό παζάράκι.

Διαβάστε περισσότερα στο timeoutcyprus.com

Send this to a friend