Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Σκαλιώτης επέστρεψε : «Απαράδεκτες εικόνες στο κέντρο της Λάρνακας»
Ο Σκαλιώτης επέστρεψε : «Απαράδεκτες εικόνες στο κέντρο της Λάρνακας»

Ο Σκαλιώτης επέστρεψε : «Απαράδεκτες εικόνες στο κέντρο της Λάρνακας»

Εστία τρωκτικών κατάντησε το δημοτικό τεμάχιο μεταξύ των οδών Ερμού και Κωνσταντίνου Καλογερά στη Λάρνακα, στο κέντρο της πόλης, ο οποίος προοριζόταν για ανέγερση πολυώροφου χώρου στάθμευσης.

Μετά το οριστικό ναυάγιο του έργου το καλοκαίρι του 2016, ο χώρος αυτός εξακολουθεί να παραμένει αποκλεισμένος κι εντελώς ανεκμετάλλευτος, με τα αγριόχορτα που έχουν φυτρώσει να πλησιάζουν τους τοίχους των παρακείμενων κτιρίων. Στην ουσία ο χώρος αυτός έχει μετατραπεί σ’ ένα απέραντο χωράφι δίπλα σε σπίτια και πολυκατοικίες. Αγανακτισμένοι περίοικοι επικοινώνησαν με την ιστοσελίδα μας για να διαμαρτυρηθούν για την άθλια κατάσταση που επικρατεί έξω από τις οικίες τους, αφού όπως μας κατάγγειλαν τα τρωκτικά «κόβουν βόλτες» έξω από τις πόρτες των κατοικιών τους κάνοντας τον βίο αβίωτο για τους κατοίκους.

«Είναι μία ανεπίτρεπτη κατάσταση στο κέντρο της Λάρνακας. Πάνε σχεδόν δύο χρόνια από τότε που ναυάγησε το έργο του πολυώροφου χώρου στάθμευσης κι έκτοτε δεν έχει γίνει τίποτε απολύτως από το δημαρχείο για να καθαριστεί και να ευπρεπιστεί αυτός ο χώρος, ο οποίος αφέθηκε στο έλεος του Θεού. Και μιλάμε για ένα δημοτικό τεμάχιο που είναι σε απόσταση αναπνοής από τα καταστήματα και τις καφετέριες της εμπορικής οδού Ερμού και της Κωνσταντίνου Καλογερά», ανέφεραν οι περίοικοι, οι οποίοι αναμένουν από τις δημοτικές υπηρεσίες Καθαριότητας και Υγειονομείου να «συγκινηθούν» και να πάρουν, επιτέλους, τα κατάλληλα μέτρα ώστε να καθαριστεί και ν’ αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο τεμάχιο.

Παράλληλα, κάτοικοι στην οδό Κ. Καλογερά διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ενώ στο σημείο όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο «Αλέξια» υπάρχει μία πάροδος που είναι μονόδρομος, εντούτοις αρκετοί οδηγοί παραβιάζουν καθημερινά τη σχετική σήμανση και εισέρχονται με τ’ αυτοκίνητά τους στην πάροδο για να σταθμεύσουν, προκαλώντας οχληρία στους ιδιοκτήτες των γειτονικών σπιτιών.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend