Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανεστάλη η απεργία των ταξιτζήδων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας
Ανεστάλη η απεργία των ταξιτζήδων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Ανεστάλη η απεργία των ταξιτζήδων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Μόνο μερικές ώρες διήρκησε η απεργία των ταξιτζήδων

Ρόλο «πυροσβέστη» η Βασιλική

Ανεστάλη τελικά η επ’ αόριστο απεργία την οποία είχαν εξαγγείλει σήμερα Πέμπτη οι οδηγοί ταξί στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Η απεργία των ταξιτζήδων ξεκίνησε κανονικά στις 8 το πρωί, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, ωστόσο έπειτα από επικοινωνία που είχε η υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδη μ’ εκπρόσωπο των οδηγών, διευθετήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των οδηγών ταξί με την υπουργό το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Υπουργείο Μεταφορών.

Στη συνάντηση θα συζητηθεί διεξοδικά, ανάμεσα σε άλλα θέματα, και το βασικό αίτημα των ταξιτζήδων για αναστολή των αδειών που έχουν δοθεί σε μίνι λεωφορεία, προκειμένου να εκτελούν δρομολόγια από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς την Αγία Νάπα και τον Πρωταρά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι οδηγοί ταξί του αερολιμένα τάσσονται ενάντια στην παραχώρηση αδειών σε μίνι λεωφορεία, τα λεγόμενα Shuttle Buses, υποστηρίζοντας ότι η δρομολόγηση τέτοιων λεωφορείων θα μειώσει δραστικά τον κύκλο εργασίας τους.

Μετά την πυροσβεστική παρέμβαση της Υπουργού Μεταφορών και την συζήτηση του θέματος στο γραφείο της υπουργού, οι οδηγοί ταξί, ως ένδειξη καλής θέλησης, αποφάσισαν ν’ αναστείλουν τα απεργιακά τους μέτρα. Να σημειωθεί, ότι σήμερα το πρωί δημιουργήθηκε ένταση, όταν δύο «πειρατές» οδηγοί μετέβησαν στο αεροδρόμιο για να παραλάβουν επιβάτες. Δέχθηκαν επίθεση από τους απεργούς οδηγούς και προς στιγμή απειλήθηκαν επεισόδια. Οι δύο πειρατές οδηγοί καταγγέλθηκαν από λειτουργούς του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, οι οποίοι ήταν παρόντες στο αεροδρόμιο.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend