Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Κραυγή αγωνίας από πρώην παίκτη της Σαλαμίνας – “Βοηθήστε να σώσω τον 2χρονο γιο μου” (pics)
Κραυγή αγωνίας από πρώην παίκτη της Σαλαμίνας – “Βοηθήστε να σώσω τον 2χρονο γιο μου” (pics)

Κραυγή αγωνίας από πρώην παίκτη της Σαλαμίνας – “Βοηθήστε να σώσω τον 2χρονο γιο μου” (pics)

Έκκληση για βοήθεια από τον πρώην παίκτη της Νέας Σαλαμίνας, Εμιλιάνο Φούσκο – Ο 3χρονος γιος του παλεύει με μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο ποδοσφαιριστής της Νέας ΣαλαμίναςΕμιλιάνο Φούσκοδέχθηκε βαρύ κτύπημα από τη μοίρα. Ο 2χρονος γιος του, Λούσιο είχε διαγνωστεί με μια σπάνια μορφή καρκίνου και όλα στη ζωή του άλλαξαν.

Ο μικρός Λούσιο άρχισε τις θεραπείες στην Κύπρο όμως λίγους μήνες μετά αναγκάστηκε να ταξιδέψει στο Βερολίνο καθώς δεν υπήρχε ο κατάλληλος εξοπλισμός στην Κύπρο. Η Νέα Σαλαμίνα στάθηκε στο πλευρό του ποδοσφαιριστή και λίγους μήνες αργότερα, τον περασμένο Οκτώβριο τα νέα για την υγεία του ήταν ευχάριστα καθώς η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε σημαντικά.

Πλέον ένα χρόνο μετά, ο 3χρονος πλέον Λούσιο είναι καλύτερα όμως ο κίνδυνος παραμένει. Ο Εμιλιάνο Φούσκο και η γυναίκα του διαμένουν πλέον στη Γερμανία όμως αναγκάστηκαν να σταματήσουν από τις δουλειές τους και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Ο 32χρονος Αργεντινός μάλιστα άρχισε και μια εκστρατεία για δωρεές μέσω διαδικτύου καθώς όπως αναφέρει στο μήνυμα του ο καρκίνος μπορεί να επιστρέψει ανά πάσα στιγμή.

Στην προσπάθεια του να βοηθήσει τον 2χρονο Λούσιο ήρθε σε επαφή με ένα νοσοκομείο στις ΗΠΑ όμως το κόστος για τις θεραπείες είναι μεγάλο και δεν καλύπτεται από την ασφάλεια. Για αυτό το λόγο άρχισε την εκστρατεία για οικονομική βοήθεια.

Δείτε ΕΔΩ τον σύνδεσμο όπου μπορείτε να βοηθήσετε οικονομικά:https://www.gofundme.com/luciofusco

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η Νέα Σαλαμίνα ενδιαφέρθηκε να βοηθήσει τον πρώην ποδοσφαιριστή της.

Πληροφορίες για την θεραπεία στο πάρακατω λινκ:

BEATCC

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Εμιλιάνο Φούσκο:

‘Το όνομα μου είναι Εμιλιάνο Φούσκο, από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Ο τρίχρονος γιος μου διαγνώστηκε με μια δύσκολη και ιδιόμορφη μορφή καρκίνου (high risk metastatic neuroblastoma N-MYC amplified). Αντιμετωπίζουμε αυτή την ασθένεια εδώ και ένα χρόνο και αυτή την στιγμή χρειαζόμαστε όσο μεγαλύτερη βοήθεια μπορούμε να βρούμε για να συνεχίσουμε τη μάχη.

Ζούσαμε στην Κύπρο όταν μάθαμε για την ασθένεια. Αμέσως μόλις μάθαμε για τον όγκο, ο γιος μου Λούσιο υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες και ακολούθησε μια εγχείρηση μετά από 4 μήνες.

Στην Κύπρο δεν είχαν την τεχνολογία για να συνεχίσουμε τις θεραπείες και για αυτό το λόγο πήγαμε στο Βερολίνο στη Γερμανία και το νοσοκομείο Charité Campus Virchow-Klinikum.

Στη Γερμανία κάναμε κι άλλες χημειοθεραπείες, μεταμόσχευση μυελού των οστών και 5 κύκλους ανοσοθεραπείας.

Μετά από ένα χρόνο επιτυχημένων θεραπειών, υπάρχει ακόμη 50%-60% πιθανότητα για τον καρκίνο να επανέλθει, ειδικά στα πρώτα δύο χρόνια.

Γνωρίζοντας αυτό, ήρθαμε σε επαφή με την Δρ Giselle Sholler στο νοσοκομείο Helen DeVos Children’s Hospital του Μίσιγκαν. Κάνει ιατρικές μελέτες για να μειώσει το εκατοστημόριο ύφεσης υψηλού κινδύνου νευροβλαστώματος.

Αυτή η δοκιμαστική θεραπεία δίνει μεγάλες ελπίδες σε οικογένειες όπως τη δική μας. Οι κλινικές μελέτες και δοκιμές έχουν δείξει σημαντικές βελτιώσεις στη μείωση των υψηλών ποσοστών υποτροπών. Αυτές οι δοκιμές βοήθησαν το 86% των παιδιών να παραμείνουν χωρίς καρκίνο για τα πρώτα 4 χρόνια μετά την ολοκλήρωση της αρχικής θεραπείας τους.

Πληροφορίες για την θεραπεία στα παρακάτω λινκ:

Ζούμε με αυτή την ασθένεια τον τελευταίο χρόνο. Μένουμε στη Γερμανία και με την αβεβαιότητα και την αστάθεια της νέας πραγματικότητας μας, η γυναίκα μου και εγώ δεν είμαστε σε θέση να εργαστούμε.

Συνέπεια αυτού, είναι να μην μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το οικονομικό βάρος χωρίς άλλες βοήθειες. Όπως θα καταλάβατε, η ζωή του Λούσιο είναι πολύ διαφορετική σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο τρίχρονο αγόρι όμως είμαστε ευγνώμονες και ευλογημένοι που μοιραζόμαστε στιγμές μαζί του. Η οικογένεια μας θα κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει στη ζωή και να του δώσουμε την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτή η συγκεκριμένη θεραπεία προσφέρει στον Λούσιο το μεγαλύτερο ποσοστό για να κρατηθεί στη ζωή, όμως χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια. Λόγω του γεγονότος ότι η θεραπεία είναι ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο, η ασφάλεια υγείας δεν μας καλύπτει.

Για να καταφέρουμε να προχωρήσουμε με την θεραπεία, πρέπει να καλύψουμε οικονομικά το κόστος όλες τις θεραπείες καθώς και αρκετά ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η θεραπεία διαρκεί 2 χρόνια και πρέπει να πάμε στις ΗΠΑ 5 φορές και να επαναλάβουμε συγκεκριμένες θεραπείες.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ζητήσουμε βοήθεια από όλους εσάς. Η ζωή του Λούσιο δεν εναπόκειται μόνο στα χέρια του Θεού αλλά και σε όλους εμάς.

Δεν μπορούμε να σας ευχαριστήσουμε αρκετά για το χρόνο και την βοήθεια σας.’

Βίντεο για την θεραπεία:

 

Send this to a friend