Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο Σκαλιώτης ποδοσφαιριστής με το ένα χέρι: “Δεν το έβαλα ποτέ κάτω”
Ο Σκαλιώτης ποδοσφαιριστής με το ένα χέρι: “Δεν το έβαλα ποτέ κάτω”

Ο Σκαλιώτης ποδοσφαιριστής με το ένα χέρι: “Δεν το έβαλα ποτέ κάτω”

Όταν υπάρχουν τέτοια παραδείγματα στον χώρο του αθλητισμού, καλό είναι να προβάλλονται καθώς αποτελούν φάρο για πολλούς άλλους.

Ο ποδοσφαιριστής Ραφαήλ Θωμά πρόσφατα τραυματίστηκε σοβαρά σε παιχνίδι Γ‘ Κατηγορίας που έδινε η ομάδα του Λειβαδιακός/Σαλαμίνα Λειβαδιών και ο χρόνος αποθεραπείας του υπολογίζεται γύρω στους 9-13 μήνες.

Υπάρχει ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όμως σε αυτό τον 21χρονο ήρωα. Ο Ραφαήλ από την ηλικία των 2 ετών απώλεσε μέρος του χεριού του και έτσι στην ουσία μεγάλωσε και παίζει ποδόσφαιρο με ένα χέρι! Εδώ έχουμε να κάνουμε λοιπόν με ανθρώπινη δύναμη και με ένα άτομο που δεν παρατά τα όνειρά του.

To ΤhemaSports μετά και το θέμα που ξέσπασε για το γεγονός πως ο νεαρός ήταν ανασφάλιστος, να πάρει μια συνέντευξη από τον μεσοεπιθετικό της ομάδας Λειβαδιακός/Σαλαμίνα Λειβαδιών και πιο κάτω σας παρουσιάζουμε τα λεγόμενά του.

1) Ραφαήλ να σε ευχαριστήσουμε για τον χρόνο που μας διαθέτεις. Μίλησέ μας λίγο για εσένα.

«Καταρχήν είμαι 21 ετών και είμαι από την Λάρνακα. Είμαι ένα παιδί που αγωνίζομαι για μένα από μικρός. Δεν τα έβαλα ποτέ κάτω και παρά το πρόβλημα που έχω δεν με εμποδίζει σε ό,τι κάνω. Ξεκίνησα από μικρή ηλικία να παίζω ποδόσφαιρο στα 6 μου. Ξεκίνησα στις ακαδημίες της Ανόρθωσης. Τώρα αγωνίζομαι στον Λειβαδιακό/Σαλαμίνα Λειβαδιών και η θέση μου είναι στο κέντρο».

2) Πότε προέκυψε το πρόβλημα με το χέρι σου;

«Tο θέμα με το χέρι μου προέκυψε από πολύ μικρή ηλικία και συγκεκριμένα όταν ήμουν 2 χρονών».

3) Ποια συγκεκριμένα άτομα θυμάσαι να σου στάθηκαν ιδιαίτερα;

«Ιδιαίτερα μου στάθηκαν οι κ.κ Παρης Ροτόκλη, Λοΐζος Iωάννου και Θανάσης Πούλλος και οι γονείς μου που με στήριζαν κάθε λεπτό σε ό,τι έκανα»

4)  Στον Λειβαδιακό/Σαλαμίνα Λειβαδιών από πότε αγωνίζεσαι;

«Στον Λειβαδιακό αγωνίζομαι από το καλοκαίρι του 2017, δηλαδή είναι η πρώτη μου αγωνιστική χρονιά στην ομάδα».

5) Ραφαήλ γνωρίζουμε ότι σε πρόσφατο παιχνίδι είχες ένα σοβαρό τραυματισμό. 

«Ναι ήταν ένας αρκετά σοβαρός τραυματισμός. Δόξα τον Θεό τα συναισθήματα μου είναι καλά και θέλω καταρχήν να γίνω γρήγορα καλά. Και τώρα δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι στα δύσκολα , πρέπει να φανείς δυνατός και να μην σε πάρει από κάτω».

6) Ο ΠΑΣΠ πως αντέδρασε σε όλο αυτό το ζήτημα;

«Ο ΠΑΣΠ καταρχήν έκανε εξαιρετικά την δουλειά του σε αυτό το κομμάτι, στέκεται δίπλα στους αθλητές του με αγάπη και μεγάλη εκτίμηση και τους υπέρ ευχαριστώ πολύ, ειδικά τον Σπύρο Νεοφυτίδη».

7) Πόσο δύσκολο είναι να αγωνίζεσαι αφού γνωρίζουμε πως έχεις το πρόβλημα με το χέρι σου;

«Πολύ ωραία ερώτηση που νομίζω θέλουν και άλλοι να ακούσουν αυτό που θα πω τώρα . Καταρχήν για μένα είναι πανεύκολο ναι παίζω ποδόσφαιρο έτσι έχω συνηθίσει και δεν με ενοχλεί καθόλου αφού άλλωστε μπορώ να τα κάνω όλα».

8) Οι αντίπαλοι πως σε αντιμετωπίζουν;

«Οι αντίπαλοι μου δεν νομίζω ότι με υποτιμούν έτσι το βλέπω εγώ. Με βλέπουν ένα άξιο άτομο στο γήπεδο».

9) Έπεσες ποτέ θύμα κάποις λεκτικής επίθεσης; Εννοώ να μην σου συμπεριφέρονται καλά άτομα από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

«Όχι ποτέ δεν έπεσα θύμα λεκτικής επίθεσης ούτε μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά ούτε και έξω από το γήπεδο».

10) Επιστρέφω στο θέμα του τραυματισμού σου στο πόδι. Πόσο καιρό αναμένεται να μείνεις εκτός γηπέδων;

«Υπολογίζω να μείνω εκτός γηπέδων 9-13 μήνες όπως είπαν οι γιατροί. Εξαρτάται όμως και από τον οργανισμό του κάθε ανθρώπου. Είναι αυτό που είπα πιο πάνω, να μην σε πάρει από κάτω, να δουλέψεις σκληρά όπως θα κάνω εγώ .Τώρα ξεκινάω το ταξίδι της αποκατάστασης μου και σύντομα θα με ξαναδείτε στα γήπεδα πιο δυνατό».

11) Τι έχεις να δηλώσεις για όσα λέει η ομάδα σου περί του γεγονότος πως ήσουν ανασφάλιστος και δεν έδωσες την συνδρομή στον αρχηγό το προηγούμενο καλοκαίρι;

«Καταρχήν ήταν λάθος μου που δεν πλήρωσα έγκαιρα την συνδρομή μου παρόλο που ήμουν γραμμένο μέλος από πριν αλλά και τους συμποδοσφαιριστές μου που ήταν γραμμένοι δεν τους ασφάλισε η ομάδα. Αγωνίζομαι σαν ερασιτέχνης χωρίς έσοδα και περίμενα ότι σε αυτή την δύσκολη στιγμή η ομάδα θα ήταν δίπλα μου. Εαν δεν χτυπήσεις δεν αντιλαμβάνεσαι την σημαντικότητα του να έχεις μια ασφαλιστική κάλυψη».

12) Επηρεάστηκες καθόλου ψυχολογικά;

«Ψυχολογικά επηρεάστηκα γιατί δεν θα μπορώ να αγωνιστώ για αρκετό καιρό. Είναι κάτι που αγαπώ και θα συνεχίσω να το αγαπώ και να το κάνω όταν γίνω τελείως καλά».

13) Και ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;

«Εγώ σαν Ραφαήλ θέλω να πω στον κόσμο και περισσότερο στα μικρά παιδιά πως ό,τι πρόβλημα και αν έχετε, ό,τι σας κάνει και νιώθετε άσχημα, να μην σας παίρνει από κάτω. Σε αυτούς που σας κάνουν να νιώθετε άσχημα αποδείξετε σε αυτούς ότι είστε καλύτεροι. Εμένα αυτό με βοήθησε παρά πολύ».

Πηγή: themasports.com

Send this to a friend