Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΥΠΑΜ:Η Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών είναι η πιο επίλεκτη ομάδα της Εθνικής Φρουράς (pics)
ΥΠΑΜ:Η Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών είναι η πιο επίλεκτη ομάδα της Εθνικής Φρουράς (pics)

ΥΠΑΜ:Η Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών είναι η πιο επίλεκτη ομάδα της Εθνικής Φρουράς (pics)

Η Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών είναι η πιο επίλεκτη ομάδα της Εθνικής Φρουράς, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης σε ομιλία του κατά τη διάρκεια τελετής όπου απένειμε τα πτυχία και διακριτικά σήματα στους οπλίτες απόφοιτους του 78ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφέων, που έγινε το πρωί στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, του Διοικητή του ΚΣΕΔ, αξιωματούχων των τριών όπλων, της Αστυνομίας, του βουλευτή Αμμοχώστου του ΔΗΣΥ Γιώργου Κάρουλα και συγγενών των αποφοίτων.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι η Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών «είναι η πιο επίλεκτη ομάδα της Εθνικής Φρουράς. Στο πλαίσιο της προσπάθειας μετεξέλιξης της Εθνικής Φρουράς σε ένα σύγχρονο και ευέλικτο στράτευμα, ο ρόλος που έχει να διαδραματίσει η Μονάδα είναι βαρυσήμαντος».

Ο Υπουργός Άμυνας έδωσε «πολλά και θερμά συγχαρητήρια» στους αποφοίτους, σημειώνοντας πως η σημερινή τελετή «αποτελεί το επιστέγασμα μιας σκληρής, συνεχούς και αδιάκοπης εκπαίδευσης» που δοκίμασε τα όρια τους και τους οδήγησε να ανακαλύψουν «δυνάμεις και αντοχές πέραν από τα ανθρώπινα όρια».

Ταυτόχρονα συνέστησε στους νέους βατραχανθρώπους να χρησιμοποιούν πάντοτε τη σωματική και την πνευματική τους δύναμη «με σύνεση και λογική», είπε πως τους αξίζουν «θερμά συγχαρητήρια» για την προσήλωση, την ακλόνητη θέληση και την αποφασιστικότητά τους να πετύχουν το στόχο τους, «ολοκληρώνοντας με επιτυχία τη μεγαλύτερη πρόκληση, σωματική και ψυχική στην εκπαίδευση εντός της Εθνικής Φρουράς. Αποδείξατε ότι για σας δεν υπάρχει το ακατόρθωτο, δεν υπάρχει το αδύνατο, υπάρχει μόνο η σκληρή δουλειά και η ολοκληρωτική αφοσίωση στο στόχο, υπάρχει η μεγάλη αυτοπεποίθηση και ο δυναμισμός».

Ανέφερε ακόμα ότι μέσω της εκπαίδευσης οι νέοι βατραχάνθρωποι είναι πλέον σε θέση να δράσουν «υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, οπουδήποτε χρειαστεί και οποιαδήποτε στιγμή» σημειώνοντας πως η στολή του υποβρύχιου καταστροφέα που φορούν από σήμερα «αποτελεί από μόνη της παράσημο και κόσμημα» ενώ απέδειξαν περίτρανα ότι αξίζει να την φορούν και να την τιμούν.

Ταυτόχρονα τους παρότρυνε να ακολουθήσουν «τον κώδικα τιμής και αξιών» που τους έχουν εμφυσήσει οι εκπαιδευτές τους, να εμπιστευτούν τα εφόδια με τα οποία τους έχουν εξοπλίσει και θα ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αποστολής τους.

Ο Υπουργός Άμυνας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθούν «με συναίσθηση υπευθυνότητας αλλά και την αυτοπεποίθηση που συνοδεύει κάθε καταρτισμένο και εκπαιδευμένο μέλος των ειδικών δυνάμεων, κάθε ένα από τους εκλεκτούς των εκλεκτών της Εθνικής Φρουράς.».

Σήμερα, συνέχισε ο κ. Αγγελίδης, «μας έχετε ανυψώσει το ηθικό», ευχήθηκε στους νέους βατραχανθρώπους «υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία» στο μεγάλο τους ταξίδι και πάντοτε να τους προσέχει ο προστάτης άγιος του ναυτικού ο Άγιος Νικόλαος.

Απευθυνόμενος στους γονείς, ο κ. Αγγελίδης είπε πως «δίκαια» αισθάνονται περήφανοι για τα παιδιά τους αφού χάρη στη δική τους «ανατροφή, καθοδήγηση και στήριξη» στέκονται σήμερα «ευθυτενείς και αγέρωχοι» απέναντι τους.

Ταυτόχρονα συνεχάρη τον Διοικητή της Μονάδας, τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που επιφορτίστηκαν με το έργο της  εκπαίδευσης των νέων βατραχανθρώπων.

Της ομιλίας του Υπουργού Άμυνας προηγήθηκε η ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Διοικητού της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών.

Στη συνέχεια ο Υπουργός απένειμε στους 13 νέους οπλίτες τα πτυχία και τα διακριτικά σήματα του 78ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφέων ενώ τιμητική πλακέτα δόθηκε στον πρωτεύσαντα μαθητή του Σχολείου.

Ακολούθησε επίδειξη ασκήσεων από τους αποφοίτους και άσκηση στη θαλάσσια περιοχή της Ναυτικής Βάσης το σενάριο της οποίας προνοούσε εξουδετέρωση τρομοκρατών σε πλατφόρμα εξόρυξης από εξειδικευμένη ομάδα βατραχανθρώπων και καταστροφή εχθρικών παράκτιων στόχων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Send this to a friend