Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Έχει προκαλέσει ανησυχία ανάμεσα στους γονείς η έκθεση της Επιτρόπου Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά, σχετικά με την ασφάλεια των σχολικών λεωφορείων της επαρχίας Λάρνακας. Η έκθεση συντάχθηκε έπειτα από διερεύνηση καταγγελιών γονέων παιδιών στη Λάρνακα. Τα παράπονα κάνουν λόγο για λεωφορείο που έγερνε επικίνδυνα στις στροφές, κάθισμα το οποίο δεν ήταν καλά στερεωμένο και κουνιόταν, για μαθητές που ταξιδεύουν όρθιοι, επίσης για σφραγισμένες σχάρες κλιματισμού που δημιουργούσαν αποπνικτική ατμόσφαιρα το καλοκαίρι και για νερά που έμπαζαν από διάφορα σημεία του λεωφορείου τις βροχερές ημέρες. Συγκεκριμένο σχολικό λεωφορείο δεν διέθετε ικανοποιητικό αριθμό ζωνών ασφάλειας, γεγονός που σύμφωνα με την έκθεση της κυρίας Κουρσουμπά, φαίνεται να ήταν εις γνώσιν των αρμόδιων Αρχών. Η Επίτροπος ζήτησε και έλαβε εξηγήσεις από το Υπουργείο Μεταφορών και το Παιδείας ενώ από τον Διευθυντή της Εταιρείας Λεωφορείων δεν έλαβε καμία απάντηση. Το Υπουργείο Μεταφορών μεταξύ άλλων πληροφόρησε την Επίτροπο ότι η εταιρεία λεωφορείων έχει πρόσφατα λάβει έγκριση από το Υπουργείο για να ανανεώσει το στόλο της με καινούρια λεωφορεία. Στις 29 σελίδες της έκθεσης, η Επίτροπος αναφέρεται στους όρους των συμβάσεων οι οποίοι θα πρέπει να καταρτιστούν σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε ηλικίας μαθητών που χρησιμοποιούν λεωφορεία και οι οποίες εισηγείται στην έκθεση, ότι θα μπορούν να καλύπτουν ακόμα και την παρουσία συνοδού.

Η Εθελοντική Ομάδα Green Larnaka, ανέλαβε την τοπιοτέχνηση με εμπλουτισμό των φυτών του Κυκλικού Κόμβου στο Γήπεδο της Νέας Σαλαμίνας. Η Green Larnaka είναι μια Εθελοντική Ομάδα αποτελούμενη από Δημότες της πόλης και σκοπό έχει να προσφέρει βοήθεια στο Δήμο, φυτεύοντας παρτέρια και χώρους πρασίνου, όπου και όταν τους υποδείξει ο Δήμος Λάρνακας, αναφέρεται σε ανακοίνωση, στην οποία ο Δήμος Λάρνακας, ευχαριστεί θερμά την Εθελοντική Ομάδα Green Larnaka, και εύχεται την προσπάθεια αυτή να ακολουθήσουν και άλλες Ομάδες.

Ο ΔήμοςΛάρνακας, η Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας, σε συνεργασία με το Σπίτι της Άννα Φρανκ που βρίσκεται στο Άμστερνταμ διοργανώνουν από τις 15 – 30 Μαρτίου σε αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρνακας, εκπαιδευτική έκθεση με τίτλο, «Αφήστε με να είμαι ο εαυτός μου – Η Ιστορία της Ζωής της Άννας Φρανκ».

Εγκαινιάζεται στις 7μμ, στο ξενοδοχείο Sun Hall Έκθεσης Ζωγραφικής, Βιβλίων, Γλυπτών και Κεραμικών του Παγκύπριου Συνδέσμου για την καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας

Το Γυναικείο Τμήμα της Ομόνοιας Αραδίππου σε συνεργασία με το Σατιρικό Θέατρο διοργανώνει τις 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Αμφιθέατρο του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος» τη θεατρική παράσταση «Ηλέκτρα η Τρίτη» στα παλίσια των εορτασμών για την Ημέρας της Γυναίκας.

Send this to a friend