Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Που ζουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι – Σε ποια θέση βρίσκεται η Κύπρος
Που ζουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι – Σε ποια θέση βρίσκεται η Κύπρος

Που ζουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι – Σε ποια θέση βρίσκεται η Κύπρος

Η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η Φινλανδία ανέβηκε από την πέμπτη θέση που ήταν πέρυσι παίρνοντας τα πρωτεία από τη Νορβηγία.
Αναλυτικά 10 πιο ευτυχισμένες χώρες το 2018 είναι: η Φινλανδία, η Νορβηγία, η Δανία, η Ισλανδία, η Ελβετία, η Ολλανδία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Σουηδία και η Αυστραλία.

Η Κύπρος κατατάσσεται στην 61η θέση κάτω από τη Ρωσία και το Καζακστάν και πάνω από τη Βολιβία και την Εσθονία.

Στη σχετική λίστα του ΟΗΕ περιλαμβάνονται και τα κατεχόμενα που βρίσκονται τέσσερις θέσεις από την Κύπρο στην 58 θέση

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 79η θέση κάτω από την Σερβία και πάνω από το Τατζικιστάν.    Το Μπουρούντι είναι τελευταίο στον κατάλογο του δείκτη ευτυχίας και οι Αμερικανοί είναι λιγότερο ευτυχισμένοι παρότι η χώρα τους έγινε πλουσιότερη.

Η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα σε εκδήλωση στην Ποντιφική Ακαδημία Επιστημών στο Βατικανό, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ευτυχίας που τιμάται από τον ΟΗΕ στις 20 Μαρτίου.

Η έκθεση του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ευτυχία του 2018 κατέταξε 156 χώρες, σύμφωνα με τις επιδόσεις τους σε δείκτες όπως το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, η κοινωνική στήριξη, ελευθερία, το προσδόκιμο υγιούς ζωής, η γενναιοδωρία, η απουσία διαφθοράς.

Οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν την 18η θέση στον κατάλογο, από την 14η που ήταν πέρυσι. Η Βρετανία την 19η θέση και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την 20η.

Ένα κεφάλαιο στην έκθεση των 170 σελίδων αφιερώνεται στα προβλήματα υγείας που αναδύονται όπως η παχυσαρκία, η κατάθλιψη και η κρίση με τις υπερβολικές δόσεις οπιούχων, κυρίως στις ΗΠΑ, όπου η επικράτηση αυτών των τριών προβλημάτων αυξάνεται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τις περισσότερες άλλες χώρες.

Ενώ το κατά κεφαλήν εισόδημα έχει αυξηθεί αξιοσημείωτα στις ΗΠΑ τα τελευταία πενήντα χρόνια, ο δείκτης ευτυχίας επλήγη από εξασθενημένα δίκτυα κοινωνικής υποστήριξης, μια αύξηση στην αντίληψη για τη διαφθορά στην κυβέρνηση και στον επιχειρηματικό χώρο και μια μείωση της εμπιστοσύνης στους δημόσιους θεσμούς.

Πηγή: reporter.com.cy

Send this to a friend