Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας καταδίκασε σε ποινή προστίμου ύψους 30.000 ευρώ τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος θα πρέπει να καταβάλλει το χρηματικό αυτό ποσό, στον Πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών Κυριάκο Καϊλά. Ο Κυριάκος Καϊλάς είχε κινήσει αγωγή επί λιβέλω εναντίον του κ. Φαίδωνος για αναφορές του σε τηλεοπτικούς σταθμούς, σχετικά με «παρανομίες» σε επιδοτήσεις ΤΚ γης που υπενοικιάζει και καλλιεργεί. Η απόφαση λήφθηκε ερήμην του Δημάρχου Πάφου ο οποίος δεν εκπροσωπήθηκε από συνήγορο υπεράσπισης. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, στην 53 σελίδων δικαστική του απόφαση, κατέληξε ότι οι επίδικες δηλώσεις του κ. Φαίδωνος τον Αύγουστο του 17 σε τηλεοπτικές εκπομπές, είναι δυσφημιστικές για το πρόσωπο του κ. Καϊλά. Ο Δήμαρχος Πάφου από την πλευρά του σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι δεν παρέστη στο Δικαστήριο, όχι από αμέλεια ή ασέβεια προς το Δικαστήριο και τον ενάγοντα αλλά εκ παραδρομής και ανθρωπίνου λάθους το κλητήριον ένταλμα που του επιδόθηκε, παρέπεσε και αναμίχθηκε με άλλα έγγραφα στο γραφείο του, και δεν καταχώρησε εμφάνιση στο Δικαστήριο. Στη γραπτή του δήλωση ο κος Φαίδωνος επικαλείται το βεβαρυμμένο του πρόγραμμα και τα συχνές του απουσίες στο εξωτερικό για εκτέλεση των καθηκόντων του ως Δημάρχου Πάφου. Αναφέρει επίσης ότι έχει δώσει οδηγίες στον δικηγόρο του να καταχωρήσει αίτηση για ακύρωση της απόφασης και λέει επίσης ότι έχει πολύ καλή υπεράσπιση στην ισχυριζόμενη δυσφήμιση, όπως αναφέρει, και ότι θα αποδείξει ότι όλες οι αναφορές του ήταν αληθείς.

Τα 50 χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει το Β΄Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου, που διοργανώνει εκδήλωση στις 6:30μμ στο χώρο του εκπαιδευτηρίου. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απεθύνει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης.

Επιτήδειοι διεξάγουν δήθεν εράνους επ’ ονόματι του Δήμου Λάρνακας και του Δημάρχου Ανδρέα Βύρα προσωπικά, και η Δημοτική Αρχή με επείγουσα ανακοίνωση καλεί το κοινό να είναι προσεκτικό. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Λάρνακας με την επισήμανση του κατεπείγοντος, «πληροφορεί το Κοινό ότι μετά από καταγγελίες από Δημότες, έχει περιέλθει στην αντίληψη του ότι επιτήδειοι χρησιμοποιούν το όνομα του Δήμου αλλά και του Δημάρχου Λάρνακας με σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά». Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «ο Δήμος Λάρνακας δεν διεξάγει κανένα έρανο και ως εκ τούτου καλείται το Κοινό όταν περιέλθει στην αντίληψη του ή πέσει θύμα τέτοιων ενεργειών να το καταγγέλλει αμέσως στην Αστυνομία». Προστίθεται επίσης ότι «οι οποιοιδήποτε έρανοι που διεξάγονται με πρόσχημα το Δήμο Λάρνακας είναι παράνομοι και ουδεμία σχέση έχουν με το Δήμο Λάρνακας, γι’ αυτό καλείται το Κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό». Ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ήδη έχει μεταβεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας και έχει προβεί σε σχετική καταγγελία. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Δήμου Λάρνακας, η απάτη που φαίνεται να έχουν στήσει επιτήδειοι, ήλθε υπ’ όψιν του Δήμου έπειτα από καταγγελίες Δημοτών που έπεσαν θύματα και έδωσαν χρήματα πιστεύοντας ότι θα βοηθούσαν παιδιά, μέσω του Δήμου Λάρνακας. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια πηγή, ηλικιωμένη γυναίκα η οποία ξεγελάστηκε, έδωσε στους επιτήδειους ποσό 250 ευρώ.

Το Larnaca Café Sientifique και τη Κοινότητα Προβληματισμού OXygono διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων-συζητήσεων με τίτλο «Larnaca 2040» με στόχο τη διαμόρφωση μακροπρόθεσμου οράματος για την πόλη της Λάρνακας που θα υποστηρίζεται από το σύνολο των πολιτών και θα διεξαχθεί στη βάση των κανόνων διεξαγωγής συζητήσεων του OXygono. Στην πρώτη εκδήλωση στις 7:30μμ στο Θέατρο Σκάλα, φιλοξενούμενοι θα είναι ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και η Διευθύντρια του οργανισμού 100 Resilient Cities και τέως Ειδικός Σύμβουλος του Δήμαρχου Αθηναίων, Κωνσταντίνα Καρύδη. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Σεϊτανίδης.. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. H εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Λάρνακας.

Κατέβασε την εφαρμογή, κάνε το απόλυτο σερί και διεκδίκησε εώς και 100.000€ κάθε μήνα εντελώς δωρεάν! (Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις)

 

 

Send this to a friend