Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ “Ο κτηνοβάτης είχε έλλειψη έρωτα-Αρχείο 30 ετών για Κύπρο”
“Ο κτηνοβάτης είχε έλλειψη έρωτα-Αρχείο 30 ετών για Κύπρο”

“Ο κτηνοβάτης είχε έλλειψη έρωτα-Αρχείο 30 ετών για Κύπρο”

Τουλάχιστον συγκλονισμό προκαλούν τα νεότερα στοιχεία για την κτηνοβασία στην Κύπρο, με αφορμή το πρωτοφανές περιστατικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας το περασμένο Σάββατο.

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, καλεσμένοι για το θέμα ήταν ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κυριάκος Κυριάκου, καθώς επίσης και ο Θάνος Ασκητής, νευρολόγος-ψυχίατρος και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.

Αναφορικά με την υπόθεση που πλέον οδηγείται ενώπιον της Δικαιοσύνης και αφορά τον 61χρονο κτηνοβάτη, ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι ο 61χρονος φέρεται να δήλωσε ότι είχε «έλλειψη έρωτα». «Είχε σώας τας φρένας», σημείωσε ο Πρόεδρος του Κόμματος.

Από πλευράς του, ο δρ Ασκητής χαρακτήρισε ως διαδεδομένη τη συμπεριφορά αυτή, της κτηνοβασίας δηλαδή στη χώρα μας αλλά και στην Ελλάδα, ιδιαίτερα τις δεκαετίες του 1930 – 40. Ιατρικά αρχεία, μάλιστα, σύμφωνα με τον δρ. Ασκητή, από το 1930 μέχρι και το 1960, καταμαρτυρούν ότι υπήρχε έντονη σεξουαλική επαφή ανθρώπων και ζώων. «Ήταν μια περίοδος που η σεξουαλικότητα δεν είχε καμιά σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα», είπε.

Η συμπεριφορά αυτή οφειλόταν στις συνθήκες ζωής των ανθρώπων, είπε ο δρ. Ασκητής.

«Αποτελεί ψυχιατρικό πρόβλημα. Ανήκει στις κατηγορίες σεξουαλικής διαστροφής. Το άτομο γίνεται ζώο. Χωρίς καμιά λογική, καμιά διαχείριση, το άτομο εκφράζει τη συμπεριφορά αυτή», συμπλήρωσε.

«Όταν ο άνθρωπος έρχεται σε επαφή με ζώο στη σημερινή πραγματικότητα, τότε έχει υποβαθμιστεί στην εικόνα του ζώου», υπογράμμισε ο δόκτωρ, αναφορικά με το πώς ο άνθρωπος οδηγείται στη συμπεριφορά αυτή.

Κληθείς να απαντήσει στο κατά πόσο οι άνθρωποι αυτοί είχαν σώας τας φρένας τους, ο κ.Ασκητής απάντησε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν σχιζοφρενείς, αλλά συνηθισμένοι στην επαφή με ζώα λόγω και του περιβάλλοντος στο οποίο ζούσαν.

Πηγή: sigmalive.com

Send this to a friend