Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στα €300 το πρόστιμο για χρήση κινητού – «Φωτιά» οι νέες ποινές
Στα €300 το πρόστιμο για χρήση κινητού – «Φωτιά» οι νέες ποινές

Στα €300 το πρόστιμο για χρήση κινητού – «Φωτιά» οι νέες ποινές

Αλλάζει ο ποινικός κώδικας στις εξώδικες παραβιάσεις των σοβαρών τροχαίων αδικημάτων. Εφόσον τα νομοθετήματα εγκριθούν οι ποινές θα είναι κυριολεκτικά μαχαίρι αφού προβλέπονται ποινές που θα «αδειάσουν» τις τσέπες των παρανομούντων οδηγών.

Σύμφωνα με έγκυπρες πηγές, υπάρχουν σκέψεις πολλαπλασιασμού της ποινής για χρήσης κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης από 85 σε 300 ευρώ. Την ίδια ώρα ετοιμάζεται φάκελος με βαριές ποινές σε αδικήματα  όπως: Oδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης,  χρήση ναρκωτικών και αυξημένο όριο ταχύτητας.

Κατακράτηση ή μετακίνηση
Ένα θέμα που προκύπτει είναι η κατακράτηση ή μετακίνηση αυτοκινήτων  αλλά εξετάζονται δυο εκδοχές. Πρώτο: Η κατακράτηση οχήματος από μέλη της Αστυνομίας.
Δεύτερο: Η μετακίνηση οχήματος από τον ίδιο οδηγό μέσα σε πλατφόρμα σε συγκεκριμένο χώρο. Το σημείο αυτό ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Η διαδικασία
Οι αλλαγές εντάσσονται σε ένα «πακέτο» πέντε νομοσχεδίων που αποτελούν εισηγήσεις από την Αστυνομία και στάλθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Το Υπουργείο αποδέχθηκε τα νομοσχέδια και τα προχώρησε ενώ αναμένεται η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα. Ακολούθως, τα νομοσχέδια θα μελετηθούν από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και τη συνέχεια θα σταλούν στην Ολομέλεια για ψήφιση.

Πηγή: offsite.com.cy

Send this to a friend