Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Αποφασισμένος να αποτρέψει κλείσιμο του υποκαταστήματος της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας είναι ο Δήμος Δρομολαξιάς Μενεού που έστειλε επιστολές προς τον Υπουργό Οικονομικών, Αρχηγούς κομμάτων, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών. Ο Δήμος εδώ και αρκετό καιρό έχει πληροφορίες για κλείσιμο του μοναδικού Τραπεζικού υποκαταστήματος που έχει απομείνει στην περιοχή, αυτού της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας. Στην επιστολή επισημαίνεται ο ρόλος που έχει διαδραματίσει ο στο οικονομικό γίγνεσθαι του τόπου όπως και στο Δήμο Δρομολαξιάς Μενεού εδώ και δεκαετίες. Γίνεται επίσης αναφορά στους εκτοπισθέντες, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, κατοίκους του Δήμου Δρομολαξιάς Μενεού, οι οποίοι, όπως αναφέρεται, στήριξαν τον Συνεργατισμό και στηρίχθηκαν οι ίδιοι στις οικονομικές δραστηριότητες και υποχρεώσεις τους. Δηλώνει μάλιστα την πρόθεση να συνεχίσει και να διευρύνει ο Δήμος αυτή την συνεργασία με πολλούς και διάφορους τρόπους, αναφέρεται επίσης στην επιστολή, όπου επισημαίνεται ότι στο Δήμο Δρομολαξιάς Μενεού λειτουργούσαν τρεις ΣΠΕ για 8000 κατοίκους. Στην επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών η Δημοτική Αρχή ζητεί από τον Χάρη Γεωργιάδη, να διαψεύσει τις πληροφορίες και να διαλύσει τις έντονες ανησυχίες των κατοίκων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Ζητούν επίσης από τον ό τον Υπουργό, να δώσει σαφείς οδηγίες για αποτροπή ενδεχόμενου κλεισίματος του υποκαταστήματος στο Δήμο Δρομολαξιάς –Μενεού.

Προς την λάθος κατεύθυνση η απόφαση του Δήμου Λάρνακας να καταργήσει το μέτρο της δωρεάν στάθμευσης σε υβριδικά αυτοκίνητα, θεωρεί το Κίνημα Οικολόγων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Αντί να επεκταθεί αυτός ο θεσμός προς όλα τα αυτοκίνητα με χαμηλές εκπομπές ρύπων, να εκδοθεί επιτέλους ειδική κάρτα δωρεάν στάθμευσης που να ισχύει παγκύπρια, φτάσαμε στο σημείο της αντίστροφης πορείας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου εκφράζεται ανησυχία για την πιθανότητα, το παράδειγμα του Δήμου Λάρνακας να ακολουθήσουν και άλλοι Δήμοι. Το Κίνημα των Οικολόγων θεωρεί κατά την άποψη του ότι υπάρχουν πάρα πολλοί Δημοτικοί χώροι στάθμευσης, και ότι δεν χρειάζεται να γίνουν ειδικοί χώροι για δωρεάν στάθμευσή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ως κίνητρο για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Υπενθύμιση

Διάλεξη με θέμα: «Πολιτιστική Διπλωματία στον ψυχροπολεμικό κόσμο» διοργανώνει στις 7:15μμ το Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Εισηγήτρια θα είναι η Μερσίλεια Αναστασιάδου, Συνεργάτιδα του Παντείου Πανεπιστήμιο. Στον συντονισμό θα είναι η Δρ Νατάσα Παταπίου, Ιστορικός Ερευνήτρια και πρώην Διευθύντρια του Σπιτιού της Κύπρου στην Αθήνα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Η διάλεξη θα μεταδίδεται από το Πρώτο πρόγραμμα του ΡΙΚ στους 97,2

Εργαστήρι διάρκειας 4 ωρών για εκμάθηση Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, με έμφαση στη Διαδικτυακή Πύλη Αριάδνη, το TaxisNet και το Διαδικτυακό Σύστημα Πληρωμής Εισφορών στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων διοργανώνει στις 4μμ το Κέντρο Παραγωγικότητας Λάρνακας. η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Στις 9.30 το πρωί το Ανώτατο Δικαστήριο θα ανακοινώσει την ποινή όσον αφορά την υπόθεση του θανάτου του σκύλου ΜΑΧ που ανήκε σε κωφάλαλο, για την οποία κατηγορείται 72χρονος από χωριό της Επαρχίας Λάρνακας, ότι μαχαίρωσε τον σκύλο δύο φορές, σε ζωτικά όργανα. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας είχε κρίνει ένοχο τον 72χρονο και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 45 μερών με τριετή αναστολή

Κατέβασε την εφαρμογή, κάνε το απόλυτο σερί και διεκδίκησε εώς και 100.000€ κάθε μήνα εντελώς δωρεάν! (Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις)

 

 

Send this to a friend