Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νομική μάχη για την υπόθεση με τις τραπεζικές θυρίδες
Νομική μάχη για την υπόθεση με τις τραπεζικές θυρίδες

Νομική μάχη για την υπόθεση με τις τραπεζικές θυρίδες

Συνεχίζεται η νομική μάχη στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Certiorari για τις θυρίδες

Η Εισαγγελία συνεχίζει τη νομική της μάχη προκειμένου ν’ αποδείξει υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων εναντίον του Μάριου Λοίζου και της συζύγου του Σωτήρας Γεωργίου που εκδικάζεται στο Κακουργιοδικείου Λάρνακας. Και τούτο, παρά την πρόσφατη ενδιάμεση απόφαση του κακουργιοδικείου, που έκρινε προβληματικό το ένταλμα έρευνας, με το οποίο διενεργήθηκε η έρευνα στο σπίτι των κατηγορουμένων και η κατάσχεση των τεκμηρίων.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία, η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Θεοδώρα Παπακυριάκου ανέφερε ότι η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί διότι, όπως εξήγησε, έχει προκύψει επιπρόσθετο υλικό που δεν έχει επηρεαστεί από την ενδιάμεση απόφαση του κακουργιοδικείου, που έκρινε παράνομη την έρευνα στο σπίτι των κατηγορουμένων. Περαιτέρω, η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας δήλωσε ότι έχει καταχωρισθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο αίτηση Certiorari, η οποία ουσιαστικά είναι ένα ένδικο μέσο με το οποίο η Εισαγγελία θα επιχειρήσει να προσβάλει τη νομιμότητα της ενδιάμεσης απόφασης του κακουργιοδικείου. Ανέφερε, επίσης, ότι έχει εκδοθεί από άλλο δικαστήριο διάταγμα δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων που είχαν κατασχεθεί κατά την έρευνα της Αστυνομίας. Όπως εξήγησε η κ.Παπακυριάκου, το διάταγμα δέσμευσης είναι για σκοπούς φύλαξης των στοιχείων αυτών σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης από το κακουργιοδικείο.

Σε περίπτωση αθωωτικής απόφασης, τα στοιχεία θα επιστραφούν κανονικά. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος υπεράσπισης του ανδρογύνου Νίκος Δημητρίου ζήτησε την έκδοση διατάγματος άμεσης επιστροφής όλων των αντικειμένων στους κατηγορουμένους, λέγοντας πως αυτά κατασχέθηκαν στα πλαίσια μιας παράνομης έρευνας. «Η κατηγορούσα αρχή μας καλεί να γευτούμε τους καρπούς ενός μολυσμένου δέντρου. Οτιδήποτε ακολουθήσει της ενδιάμεσης απόφασης του δικαστηρίου σας, η υπεράσπιση θα φέρνει ένσταση, διότι θέση μας είναι ότι και η υπόλοιπη μαρτυρία θα είναι μολυσμένη», είπε ο κ.Δημητρίου.

Παρόλα αυτά και μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση Certiorari η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση του αρχιλοχία του ΤΑΕ Λάρνακας Σπύρου Χρυσοστόμου, ο οποίος συνέλαβε τον πρώτο κατηγορούμενο. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι κατά τη σύλληψή του ο Μ. Λοίζου του είπε πως στις δύο θυρίδες που διαθέτει στην Τράπεζα Κύπρου και στη ΣΠΕ Αλληλεγγύης είχε φυλαγμένο το συνολικό ποσό του ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ! Ωστόσο, όταν η Αστυνομία ερεύνησε τις θυρίδες, εντόπισε μόνο… κάποια λαστιχάκια και δηνάρια Ιράκ. Η δίκη συνεχίζεται στις 19 Μαρτίου.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend