Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λάρνακα: Λύση στο πρόβλημα με τους χώρους στάθμευσης στην Πιαλέ Πασιά
Λάρνακα: Λύση στο πρόβλημα με τους χώρους στάθμευσης στην Πιαλέ Πασιά

Λάρνακα: Λύση στο πρόβλημα με τους χώρους στάθμευσης στην Πιαλέ Πασιά

Ξεκινούν τα έργα για τις πέντε οικογένειες στην Πιαλέ Πασά

Παρελθόν θα αποτελέσει πολύ σύντομα η ταλαιπωρία των πέντε οικογενειών στην περιοχή της λεωφόρου Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα λόγω της ανυπαρξίας χώρων στάθμευσης για τα σπίτια. Όπως πληροφορούμαστε, ο Δήμος Λάρνακας κατέληξε σε συμφωνία με τον κάτοχο τουρκοκυπριακής γης κοντά στα σπίτια στον οποίο σκόνταφτε η αξιοποίηση τουρκοκυπριακού τεμαχίου για διαμόρφωση χώρων στάθμευσης.

Ο δήμος συμφώνησε με τον ενοικιαστή της γης για διέλευση και έτσι λύνεται το πρόβλημα για το οποίο δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών παρά τα αλλεπάλληλα διαβήματα.

Οι πέντε οικογένειες έχουν αφεθεί χωρίς χώρους στάθμευσης από την έναρξη των εργασιών ανάπλασης της λεωφόρου Πιαλέ Πασά.

Προκειμένου να λύσει το πρόβλημα, ο Δήμος Λάρνακας αποτάθηκε στον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών και εξασφάλισε με μίσθωση τμήματα πέντε τουρκοκυπριακών τεμαχίων. Είναι περίκλειστος χώρος με πρόσβαση στην οδό Κουρτουλούς όπου υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας 6 χώρων στάθμευσης, καθώς και οχηματικής πρόσβασης σε 3 περίκλειστα τεμάχια σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας. Η μετατροπή του τμήματος αυτού σε χώρο στάθμευσης μπορεί να γίνει άμεσα και γρήγορα, καθώς το μεγάλο μέρος του είναι γεμάτο από εγκαταλελειμμένα παραπήγματα, δέντρα και άγρια βλάστηση.

Το πρόβλημα ήταν η ένσταση που υπέβαλε στον Κηδεμόνα ο ενοικιαστής ενός από τα πέντε τεμάχια κατά της μίσθωσης της γης στον Δήμο Λάρνακας.

Ο ενοικιαστής αρνείτο την αφαίρεση τμήματος της αυλής του, εμβαδού 24 τετραγωνικών μέτρων, με την ένστασή του να μένει στα συρτάρια του Υπουργείου Εσωτερικών για περισσότερους από έξι μήνες. Ενώπιον της αδιαφορίας του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμος Λάρνακας κατέληξε τελικά σε συμφωνία με τον ενοικιαστή λύνοντας έτσι το πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και πέντε χρόνια τις συγκεκριμένες οικογένειες.

Πηγή: dialogos.com.cy

Send this to a friend