Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Από casting θα περνούν πλέον όσοι επιλέγουν να παραθερίσουν στην Αγία Νάπα
Από casting θα περνούν πλέον όσοι επιλέγουν να παραθερίσουν στην Αγία Νάπα

Από casting θα περνούν πλέον όσοι επιλέγουν να παραθερίσουν στην Αγία Νάπα

Στροφή στην ποιότητα. 

Μια επιστολή που έστειλε ο Δήμος Αγίας Νάπας, προς τουριστικούς πράκτορες και διάφορα βρετανικά ΜΜΕ, συζητιέται από το πρωί σήμερα, αφού το περιεχόμενό της είναι κάπως ιδιαίτερο και ίσως τολμηρό. Η επιστολή, η οποία αναδημοσιεύτηκε και από τη βρετανική «Telegraph», αναφέρει πως ο Δήμος Αγίας Νάπας δεν επιθυμεί πλέον να δέχεται «χαμηλής ποιότητας νεαρούς τουρίστες», οι οποίοι προκαλούν προβλήματα με τη συμπεριφορά τους, δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για την πόλη και έχουν μηδαμινή οικονομική συνεισφορά στον τουρισμό.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο ACTIVE του «Φ», ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος επιβεβαίωσε την είδηση, επεξηγώντας το όλο σκεπτικό πίσω από την εν λόγω απόφαση.

«Αυτοί οι νεαροί οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 8% του τουριστικού ρεύματος, προκαλούν προβλήματα, δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις, δεν σέβονται την πόλη που τους φιλοξενεί ούτε και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας και ουσιαστικά δεν προσφέρουν τίποτα στα έσοδα του τουρισμού. Δεν είναι δυνατό η νυχτερινή ζωή της Αγίας Νάπας να προσφέρει με δέκα ευρώ πέντε λίτρα αλκοόλ, δεν γίνεται να μεθά ο τουρίστας και όταν υποβάλλεται σε αλκοτέστ να έχει 400 mg αλκοόλ στο αίμα του, δεν γίνεται να κυκλοφορούν γυμνοί στην πλατεία ή να ενοχλούν άλλους τουρίστες», ανέφερε ο κ. Καρούσος, τονίζοντας πως είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη να προστατευθεί η καλοφημία της Αγίας Νάπας.

«Αυτή τη στιγμή η Αγία Νάπα βαθμολογείται σε ποιοτικά χαρακτηριστικά με 3,5 από τα 5 και στόχος είναι το 4,4, προσθέτοντας πως για να φτάσουμε εκεί πρέπει να υπάρξει επικέντρωση στην ποιότητα, τόσο σε ό,τι αφορά στις δημόσιες υποδομές όσο και στις ιδιωτικές (ξενοδοχεία, εστιατόρια και νυχτερινή διασκέδαση)», συνέχισε.

Αυτός ήταν και ο λόγος, αναφέρει, που αφότου διαβουλεύτηκαν όλα τα οργανωμένα σύνολα της πόλης αποφάσισαν να αποστείλουν τη συγκεκριμένη επιστολή σε ταξιδιωτικά γραφεία και τουριστικούς πράκτορες, ενημερώνοντας τους πως επιθυμία του Δήμου είναι να αποκλείσει τους «χαμηλής ποιότητας νεαρούς τουρίστες».

Την ίδια ώρα ο κ. Καρούσος εξήγησε πως η ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας δεν αφορά μόνο τους τουρίστες, αλλά απευθύνεται και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νυχτερινής διασκέδασης. «Δεν λέμε όχι στη νεολαία, λέμε όχι σε ένα συγκεκριμένο τύπο τουριστικού προϊόντος», τονίζοντας πως είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα και πως δεν πρόκειται να αφήσει αυτό το 8% των «κακών τουριστών» να διώξει το υπόλοιπο 92%.

Πηγή: m.city.sigmalive.com

Send this to a friend