Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στους δρόμους η τροχαία για τις άδειες κυκλοφορίας
Στους δρόμους η τροχαία για τις άδειες κυκλοφορίας

Στους δρόμους η τροχαία για τις άδειες κυκλοφορίας

Έληξε τα μεσάνυχτα της Κυριακής η περίοδος ανανέωσης αδειών κυκλοφορίας για τα περίπου 650.000 οχήματα που κυκλοφορούν στους κυπριακούς δρόμους, με την Αστυνομία να έχει ήδη ανακοινώσει ότι από τη Δευτέρα 12 Μαρτίου, θα προβαίνει σε καταγγελίες οδηγών που δεν έχουν ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας τους.

Η περίοδος ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας, που άρχισε στις 8 Ιανουαρίου του 2018, έληξε την Κυριακή 11 Μαρτίου. Πάντως μέχρι και το μεσημέρι της 6ης Μαρτίου, είχαν εκδοθεί 494.921 άδειες, με το κράτος να εισπράττει €58.775.927.Την αντίστοιχη περσινή περίοδο, μέχρι τις 6 Μαρτίου είχαν εκδοθεί 503.512 άδειες κυκλοφορίας και το κράτος είχε εισπράξει €63.447.031.

Η Αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι από την Δευτέρα 12 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων που θα διενεργούνται από την Αστυνομία για την πρόληψη τροχαίων παραβάσεων, θα ελέγχεται κατά πόσον η άδεια κυκλοφορίας των μηχανοκινήτων οχημάτων έχει ανανεωθεί.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί η μη ανανέωση της άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων, τα μέλη της Αστυνομίας θα προβαίνουν σε σχετική καταγγελία.

Εξάλλου από σήμερα αρχίζει και η εκστρατεία για έλεγχο της χρήσης ζώνης ασφαλείας και παιδικών καθισμάτων, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 18 Μαρτίου.
Στόχος και σκοπός της εκστρατείας, είναι η πάταξη του φαινομένου της μη χρήσης ζώνης ασφαλείας και παιδικών καθισμάτων και παράλληλα η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, για τους κινδύνους που ελλοχεύει η επικίνδυνη αυτή παράληψη.

Send this to a friend