Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Τερματίζεται η δωρεάν στάθμευση που στο παρελθόν είχε παραχωρήσει ο Δήμος Λάρνακας, σε υβριδικά αυτοκίνητα αλλά συνεχίζει και χορηγεί δωρεάν στάθμευση στα ηλεκτρικά οχήματα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Λάρνακας επικαείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία, από τούδε και στο εξής, τερματίζεται η παραχώρηση κάρτας δωρεάν στάθμευσης στους κατόχους υβριδικών οχημάτων, αφού, όπως αναφέρεται, ο αριθμός των υβριδικών οχημάτων αυξήθηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα, ο Δήμος Λάρνακας να μην μπορεί να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους χώρους για δωρεάν στάθμευση. Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει τους κατόχους υβριδικών αυτοκινήτων που είχαν εξασφαλίσει κάρτα δωρεάν στάθμευσης, αυτή θα ισχύει μέχρι τη λήξη της. Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας αποφάσισε επίσης, ότι θα επιτρέπεται η παραχώρηση κάρτας δωρεάν στάθμευσης μόνο στους κατόχους Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων.

Συνεχίζεται στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες για την οποία κατηγορείται ζεύγος ΕΚ που είχε συλληφθεί στις 28 Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τις κλοπές μεγάλων χρηματικών ποσών και κοσμημάτων από ταχυδρομικές θυρίδες σε υποκαταστήματα εμπορικής Τράπεζας και Συνεργατικής.

Πλήθος κόσμου, κυρίως νεαρών, παρέστησαν στα Εγκαίνια του προγράμματος Youth Makerspace που διοργανώνει Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και συνδυάζει την εκπαίδευση με την τεχνολογία και στοχεύει στην καινοτομία και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας. Στο πάρτι των εγκαινίων του καινοτόμου αυτού χώρου, που για πρώτη φορά δημιουργείται στην Κύπρο παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, Παναγιώτης Σεντώνας. Στόχος του πριογράμματος, ανέφερε ο κος Σεντώνας, είναι να βοηθήσει τους νέους να αναπτύξουν δεξιότητες, να αποκτήσουν γνώσεις και να εξοικειωθούν με την τεχνολογία, διευρύνοντας έτσι τους ορίζοντες τους για να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν σε δράση τον εξειδικευμένο εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει 3D printers, laser cutters, drones, virtual reality, ρομποτική, arduino, rasberry pi, κ.α.

Η Εκστρατεία Οδικής Ασφάλειας με τίτλο Αγαπώ τη ζωή Οδηγώ με ασφάλεια που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο στην Πλατέια Έρμου η ΕΔΟΝ, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των περαστικών. Στην πλατεία είχαν στήθει σημεία ζωγραφικής και παιχνιδίου για τους μικρούς και σημεία προβληματισμού για τους μεγάλους.

Την ταινία Lady MacBeth μια κοινωνική σάτιρα για τη θέση της γυναίκας στις πατριαρχικές κοινωνίες παρουσιάζει η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας Αμμοχώστου που συνεχίζει τις Κινηματογραφικές της Δευτέρες. Η προβολή θα γίνει στο Θέατρο Σκάλα στις 8:30μμ.

Στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας. στις 11:30πμ, ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων και στις 3μμ, είναι προγραμματισμένη η Συνέδρια της Επιτροπής Οικονομικών & Προϋπολογισμού του ΣΑΛ

Send this to a friend