Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κτηνοβασία: Η ποινή που προβλέπεται στην Κύπρο – Πρωτοφανής υπόθεση
Κτηνοβασία: Η ποινή που προβλέπεται στην Κύπρο – Πρωτοφανής υπόθεση

Κτηνοβασία: Η ποινή που προβλέπεται στην Κύπρο – Πρωτοφανής υπόθεση

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η υπόθεση κτηνοβασίας που είδε το φως της δημοσιότητας το Σάββατο με πρωταγωνιστή 61χρονο άνδρα ο οποίος μετέβαινε σε φάρμα στη Χοιροκοιτία κακοποιώντας σεξουαλικά πρόβατα ικανοποιώντας τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Και ενώ ο 61χρονος, ο οποίος τελεί υπό κράτηση έχει παραδεχθεί από την πρώτη στιγμή τις πράξεις του, καθώς η αστυνομία εξασφάλισε από τον ιδιοκτήτη της φάρμας το οπτικοακουστικό υλικό που το “καίει”,  ένα από τα βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι τι προβλέπει η νομοθεσία στη χώρα μας για τη κτηνοβασία.

Με βάση τη νομοθεσία στην Κύπρο “όποιος έρχεται σε συνουσία με ζώο, είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται σε φυλάκιση τριών χρόνων”.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου “τα ζώα θα πρέπει πάντοτε να τυγχάνουν χειρισμού κατά τρόπο που προσιδιάζει καλύτερα στις φυσιολογικές και εθόλογικές ανάγκες τους. (2) Πρόσωπο το οποίο έχει στην κυριότητα του, στην κατοχή του ή στη φύλαξη του οποιοδήποτε ζώο, πρέπει να διασφαλίζει την υγεία και την ευημερία του ζώου αυτού. (3) Απαγορεύεται σ’ οποιοδήποτε πρόσωπο να εκθέτει ή υποβάλλει, χωρίς εύλογη αιτία, οποιοδήποτε ζώο σε πόνο, ταλαιπωρία, τραυματισμό ή φόβο. (4) Απαγορεύεται σ’ οποιοδήποτε πρόσωπο εσκεμμένα και χωρίς εύλογη αιτία να χορηγεί ή να προμηθεύει, ή όντας ιδιοκτήτης ή κάτοχος να επιτρέπει τη χορήγηση ή προμήθεια, οποιουδήποτε δηλητηρίου ή άλλης βλαβερής ουσίας σ’ οποιοδήποτε ζώο ή να προκαλεί όπως τέτοια ουσία ληφθεί απ’ οποιοδήποτε ζώο.

Τι οδηγεί έναν άνθρωπο στην κτηνοβασία;

Επί δεκαετίες, η επιστημονική μελέτη των σεξουαλικών σχέσεων του ανθρώπου με (άλλα) ζώα υπήρξε επικεντρωμένη κατά κύριο λόγο στη θεώρηση της κτηνοβασίας ως αποκλίνοντος υποκατάστατου της διανθρώπινης σεξουαλικής σχέσης. Ως αποτέλεσμα, οι ασχολούμενοι με το θέμα λόγιοι και ερευνητές παρέβλεπαν μέχρι πρότινος το ενδεχόμενο κάποιοι άνθρωποι στην πραγματικότητα να προτιμούν να αναπτύξουν ειδύλλιο με έναν γάτο ή ένα άλογο, όσο εξωφρενικό κι αν ακούγεται.

Από την αρχαία ελληνική μυθολογία μέχρι και την περίφημη κινηματογραφική πραγματεία του Γούντι Άλεν πάνω στη σεξουαλική πράξη με τίτλο Everything you always wanted to know about sex* (but were afraid to ask*) του 1972 – όπου ο πραγματικά μοναδικός Τζιν Γουάιλντερ, σε ρόλο γιατρού, ερωτεύεται κεραυνοβόλα την προβατίνα την οποία ένας Αρμένιος (τον οποίο παίζει ένας Έλληνας, ο Τίτος Βανδής) πηγαίνει στο ιατρείο του λόγω αδιαθεσίας της, με αποκορύφωμα τη σκηνή, όπου ο απελπισμένος Γουάιλντερ προσπαθεί να σβήσει τον πόνο του με ένα μπουκάλι Woolite, μη μπορώντας να αντέξει μακριά της – η σύζευξη ανθρώπου και ζώου διαδραματίζει κάτι παραπάνω από απλό ψυχαγωγικό ρόλο.

Προϊστορικές απεικονίσεις κτηνοβασίας έχουν βρεθεί στη Σιβηρία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Σουηδία, ενώ σκαπανείς στο είδος υπήρξαν οι αρχαίοι Έλληνες, Αιγύπτιοι, Εβραίοι και Ρωμαίοι, οι οποίοι εμπλούτισαν τη μυθολογία και την τέχνη τους με σκηνές απείρου κάλλους.

Πηγή: reporter.com.cy

 

 

Send this to a friend