Home ΕΞΟΔΟΣ 4 μέρη εκτός πόλης, για brunch με ιδιαίτερο χαρακτήρα
4 μέρη εκτός πόλης, για brunch με ιδιαίτερο χαρακτήρα

4 μέρη εκτός πόλης, για brunch με ιδιαίτερο χαρακτήρα

Το σαββατοκύριακο το brunch έχει την τιμητική του. Kαι υπάρχουν πολλά στέκια στην πόλη πλέον που το έχουν εντάξει στη φιλοσοφία αλλά και στα μενού τους.

Υπάρχουν όμως κάποιες επιλογές πολύ ενδιαφέρουσες, εκτός πόλης. Brunch μακριά από το πολύβουο κέντρο της πόλης, είτε αυτό είναι κάποιο χωριό ή ακόμα και ένα κατάλυμα λίγα χιλιόμετρα μακριά.

Εμείς πάντως ψάξαμε και βρήκαμε 4 μοναδικές επιλογές για πρόγευμα και brunch με θέα την φύση σε όλη την Κύπρο.

Kika’s Garden στην Καλλέπεια
Η κυρία Κίκα μεταμόρφωσε το σπίτι της στο χωριό Καλλέπεια σε ένα χώρο για οργανικό-βιολογικό brunch με φρέσκα προϊόντα από την αυλή και τον κήπο της. το Kika’s Garden homemade food & produce το οποίο από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή από τις 09.30 μέχρι τις 14.00 προσφέρει ένα ξεχωριστό brunch. Η πλειοψηφία των προϊόντων προέρχονται από τον κήπο και την αυλή της κυρίας Κίκα. Φρέσκα αβγά από τις κότες της, φρεσκοψημένο ψωμί από τον φούρνο της αυλής της, λαχανικά και ζαρζαβατικά δικής της καλλιέργειας, ντόπιο χαλούμι, αναρή και γαλακτοκομικά, σύκα από τις συκιές της και προϊόντα της εποχής. Η αυλή της κυρίας Κίκας μπορείς να δεχθεί κόσμο σε περιορισμένο αριθμό γι’ αυτό συστήνεται κράτηση 24 ώρες προηγουμένως ούτως ώστε να γνωρίζουν τι προϊόντα θα έχουν και φυσικά πόσα αβγά θα γεννήσουν οι κότες τους. Ένας αγροτικός χώρος, με καθαρό αέρα, λίγο έξω από το χωριό, στα βορειοδυτικά όπου μπορείς να απολαύσεις οργανικά προϊόντα κάτω από την σκιά του μεγάλου δέντρου της αυλής ή στον πανέμορφο κήπο λες και βρίσκεται στο σπίτι της γιαγιάς στο χωριό.
(99459400) Καλλέπεια, επ. Πάφου, Πάφος. Πεμ-Κ 09.30-14.00.

Aelia Wellness Retreat
Αρχικά το Aelia Wellness Retreat το αγαπήσαμε για την “εξωτική” του ατμόσφαιρα, την απίστευτη λεπτομέρεια στο σχεδιασμό του και την αυθεντική εμπειρία ηρεμίας και χαλάρωσης που προσφέρει. Στη συνέχεια, λατρέψαμε τους χώρους του, τη φιλοσοφία του, τις σουίτες του, αλλά και το σπα του, όπου χρησιμοποιούνται πολυβραβευμένα προϊόντα για εξιδεικευμένες θεραπείες στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης. Στα συν βάλε και τις δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε στο Aelia (yoga, διαλογισμό, τεχνικές αναπνοής, ποδηλασία, Nordic walking, ακαδημία “slow living”, σεμινάρια ευεξίας, οργανωμένα πικνίκ, μαθήματα μαγειρικής, μαθήματα ιππασίας και κανό). Να μην ξεχάσω και το εστιατόριο του, όπου τα πιάτα, τα υπέροχα κοκτέιλ, η χαλαρωτική μουσική και η ξεχωριστή διακόσμηση στήνουν την εικόνα μιας βραδιάς που σε ταξιδεύει. Πλέον θα το αγαπάμε και για τα υπέροχα πρωινά του σαββατοκύριακου που μας προσφέρει. Κι αυτό γιατί από εδώ και στο εξής τα σαββατοκύριακα από τις 10.30-13.00 θα μας σερβίρει υπέροχες επιλογές brunch στον παραμυθένιο χώρο του.
(22015590) Γρηγόρη Αυξεντίου 150, δρόμος Τσερίου-Αναλυόντα, Λευκωσία. Σ-Κ 10.30-13.00.

Riverland Bio Farm
Λίγο έξω από τη Λευκωσία, έπειτα από 20 λεπτά οδήγημα φτάνεις σε ένα επίγειο παράδεισο που βρίσκεται στο χωριό Καμπιά. Ο Βασίλης Κυπριανού, ιδιοκτήτης της φάρμας έκανε ένα όνειρό του πραγματικότητα δημιουργώντας την Riverland Bio Farm. Εδώ τα πάντα παράγονται με βιολογικό τρόπο, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, επαφή και γνωριμία με τα ζώα της φάρμας και σερβίρεται υπέροχο βιολογικό πρωινό. Ένα υγιεινό πρωινό με βιολογικό γάλα, γιαούρτι, αυγά, λαχανικά, ελιές, χαλούμι, τσάι και καφέ.
(99592598) 9ης Ιουλίου, Καμπιά, Λευκωσία. Τετ-Κ 09.30-17.30.

JAR Preserves, Κάτω Δρυς
Αν η ιδέα του brunch στο βουνό, σου αρέσει και σε εξιτάρει ιδιαίτερα, τότε το μόνο που μένει να κάνεις είναι να ανηφορίσεις για τον Κάτω Δρυ! Το υπέροχο αυτό χωριό θα το εντοπίσεις στην επαρχία Λάρνακας, δίπλα στα χωριά Λεύκαρα και Βάβλα. Εκεί θα συναντήσεις την ταλαντούχα Έλλη, η οποία φτιάχνει chutneys και μαρμελάδες-κόλαση. Δεν μένει όμως εκεί. Αλλά σου τις σερβίρει με τα συνοδευτικά τους και πολλά άλλα καλούδια, για σένα και τους φίλους σου, στη βεράντα του JAR Preserves, του χώρου που δημιούργησε στο κέντρο του χωριού. Αχνιστός καφές, δροσερός χυμός, και μικρές λαχταριστές λιχουδιές, από σπιτικό ψωμί, αφράτα κρουασάν και πολλά υποσχόμενα γλυκίσματα, μέχρι αβγά, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, και φυσικά τις φανταστικές μαρμελάδες της Έλλης που φτιάχνει η ίδια μαζί με τη μητέρα της. Πάρε λοιπόν την παρέα σου (6-12 ατόμων), είτε καθημερινή ή σαββατοκύριακο, κι αφού κάνεις κράτηση τουλάχιστον μια βδομάδα πριν, απόλαυσε πρόγευμα στο Elli’s Jar που θα ανοίξει μόνο για σένα. (96476265).

*Σημείωσε ότι το The New Herb Garden στα Πάνω Ακουρδάλεια ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα παρέμεινε κλειστό για κάποιο διάστημα, το αγαπημένο Μπακάλικο του Χαψή στον Αγρό ανακαινίζεται, ενώ τα Τσιμπιματούθκια στον Καλοπαναγιώτη παραμένουν κι αυτά κλειστά για ανακαίνιση.

*Kεντρική φωτογραφία; Κωνσταντίνος Ζήνωνος – Kika’s Garden

Πηγή: timeoutcyprus.com

Send this to a friend