Home ΛΑΡΝΑΚΑ Χωρίς πάρκινγκ προσφυγικές οικογένειες στην Πιαλέ Πασιά
Χωρίς πάρκινγκ προσφυγικές οικογένειες στην Πιαλέ Πασιά

Χωρίς πάρκινγκ προσφυγικές οικογένειες στην Πιαλέ Πασιά

Εδώ και τέσσερα χρόνια ταλαιπωρούνται προσφυγικές οικογένειες που διαμένουν στον παραλιακό δρόμο Πιαλέ Πασά, στη Λάρνακα, εξαιτίας της έλλειψης επαρκών χώρων στάθμευσης.

Όπως καταγγέλλουν, το γεγονός αυτό δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα των ανθρώπων αυτών, διότι είναι αναγκασμένοι να σταθμεύουν τα οχήματά τους μέχρι και μισό χιλιόμετρο μακριά από τις οικίες τους. Είναι γεγονός ότι στον σχεδιασμό για την ανάπλαση της Πιαλέ Πασά δεν έγιναν οι ανάλογες προβλέψεις για χώρους στάθμευσης για εξυπηρέτηση των περιοίκων, των επαγγελματιών της περιοχής, αλλά και των επισκεπτών.

Ο σχεδιασμός του δρόμου έγινε με μονή λωρίδα κυκλοφορίας, χωρίς να ληφθεί πρόνοια για στάθμευση παραπλεύρως του δρόμου. Και τούτο, διότι δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση στη δημιουργία μεγάλου πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου προς την πλευρά της θάλασσας. Στην πορεία, βέβαια, μετά από παράπονα που διατυπώθηκαν κυρίως από τους επαγγελματίες της περιοχής, κάποιες ανάγκες όσον αφορά την στάθμευση έχουν καλυφθεί, με την κατασκευή δημόσιων χώρων στάθμευσης σε τεμάχια πίσω από τον παραλιακό δρόμο που εξυπηρετούν, ως επί τω πλείστο, τα εστιατόρια της περιοχής. Με αυτά τα δεδομένα, όμως, πέντε προσφυγικές οικογένειες που ζουν στην Π. Πασά εξακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια ν’ αντιμετωπίζουν προβλήματα, αφού υποχρεώνονται να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε μεγάλη απόσταση από τα σπίτια τους.

Όπως πληροφορούμαστε, τα παράπονα των ανθρώπων αυτών έχουν ήδη διαβιβαστεί στο δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, ο οποίος τους τελευταίους μήνες καταβάλλει προσπάθειες, μέσω του Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, για επίλυση του ζητήματος με την δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης προς εξυπηρέτηση των περιοίκων. Για τον σκοπό αυτό, γίνονται ενέργειες ώστε να εξασφαλιστούν με μίσθωση τμήματα σε τουρκοκυπριακά τεμάχια, προκειμένου να μετατραπούν σε πάρκινγκ. Διαδικασίες, όμως, που είναι χρονοβόρες και οι οποίες παρατείνουν την ταλαιπωρία των προσφυγικών οικογενειών…

Βάσος Βάσου

Send this to a friend