Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πόλεις του μέλλοντος η Λευκωσία και η Λεμεσός
Πόλεις του μέλλοντος η Λευκωσία και η Λεμεσός

Πόλεις του μέλλοντος η Λευκωσία και η Λεμεσός

Στην κορυφή της λίστας με τις μικρές ευρωπαϊκές πόλεις του μέλλοντος για τη διετία 2018/2019 βρίσκεται η Λευκωσία, σύμφωνα με το περιοδικό fDi Magazine που ανήκει στον όμιλο της Financial Times.

 Συγκεκριμένα, η πρωτεύουσα της Κύπρου αναδείχθηκε πρώτη σε θέματα ανθρώπινου κεφαλαίου και lifestyle στη μεγάλη έρευνα fDi European Cities and Regions of the Future 2018/2019 με αποτέλεσμα να κατατάσσεται ανάμεσα στους υποσχόμενους επενδυτικούς προορισμούς στην Ευρώπη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Λευκωσία άφησε πίσω της πόλεις όπως η Βασιλεία, η Γενεύη και η Οξφόρδη.

lefkosianews6

Σημειώνεται ακόμα ότι σημαντική διάκριση απέσπασε και η Λεμεσός, η οποία κατέλαβε την όγδοη θέση στη λίστα με τις μικροευρωπαϊκές πόλεις (micro European cities) του μέλλοντος 2018/2019 επίσης στην κατηγορία ανθρώπινο κεφάλαιο και lifestyle.

 

lemesosnews22

Στις μικρές πόλεις κατατάσσονται οι πόλεις με πληθυσμό μεταξύ 100,000 και 350,000, ενώ στις micro πόλεις, ο πληθυσμός δεν ξεπερνά τους 100,000 κατοίκους.Όσον αφορά τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις του μέλλοντος, νικητής αναδείχθηκε το Λονδίνο, αφήνοντας πίσω του το Δουβλίνο και το Παρίσι, ενώ ακολουθούν το Άμστερνταμ και η Μόσχα.

Στην αντίστοιχη κατηγορία (human capital/lifestyle), στην οποία η Λευκωσία κέρδισε την πρωτιά, στους μεγάλους ευρωπαϊκούς προορισμούς πρώτο είναι και πάλι το Λονδίνο, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση κατατάσσονται η Μόσχα και το Παρίσι.

 

Πηγή: inbusinessnews.reporter.com.cy

Send this to a friend