Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Cy Police Checkpoints: H συνέχεια στα δικαστήρια – Τι απαντά ο δικηγόρος του διαχειριστή
Cy Police Checkpoints: H συνέχεια στα δικαστήρια – Τι απαντά ο δικηγόρος του διαχειριστή

Cy Police Checkpoints: H συνέχεια στα δικαστήρια – Τι απαντά ο δικηγόρος του διαχειριστή

Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε η καταγγελία μέλους της Αστυνομίας εναντίον του διαχειριστή της ομάδας «Cy Police Checkpoints», ο οποίος φέρεται σύμφωνα με το κατηγορητήριο να αναδημοσίευσε ανάρτηση η οποία αφορά προσωπικά δεδομένα του μέλους της Αστυνομίας.

Πρόκειται για πρωτοφανή καταγγελία αφού το μέλος της δύναμης ανήρτησε σχόλιο που αφορούσε την οικογενειακή επιχείρηση του εναγόμενου, σε δημόσια ομάδα στο Facebook. Συγκεκριμένα, το μέλος της Αστυνομίας, στην ανάρτηση του, δημοσίευσε φωτογραφία όπου μεταξύ άλλων φαινόταν και το όνομα της εταιρείας που διατηρεί η οικογένεια του εναγόμενου στην ομάδα «Που πήγαμε και δεν μας άρεσε» όπου εκεί συγκεντρώνεται καθημερινά ένας τεράστιος όγκος παραπόνων από το κοινό. Ακολούθως ο ίδιος απέσυρε από την ομάδα την ανάρτηση του.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση, όταν δημιουργήθηκε στο Facebook, η ομάδα «CY Police Checkpoints» τον πρώτο καιρό απαριθμούσε ελάχιστα μέλη, έχοντας επίσης σαφείς και αναγραφόμενες κατευθύνσεις προς τα μέλη της για τους σκοπούς τους οποίους εξυπηρετεί, προτρέποντας μάλιστα τα μέλη της σελίδας να τηρούν αυστηρά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται επίσης ο διαχειριστής Χριστόδουλος Πογιατζή, δεν «κρύφτηκε» ποτέ πίσω από ψεύτικο προφίλ. Λίγο καιρό μετά διαπιστώθηκε ότι η σελίδα χρησιμοποιείται και από αρκετά μέλη της Αστυνομικής δύναμης. Κάποιοι από τα μέλη της ομάδας και μέλη της δύναμης, στο παρελθόν καταφέρθηκαν δημόσια, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εναντίον της οικογενειακής επιχείρησης του διαχειριστή γεγονός που δημιουργεί, ίσως, την εύλογη υποψία ότι πρόκειται για κόντρα μεταξύ της συγκεκριμένης ομάδας και μερίδας μελών της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι ο διαχειριστής, στο παρελθόν αναδημοσίευσε σχόλια μελών της Αστυνομίας στην εν λόγω ομάδα χωρίς οποιοδήποτε παράπονο ή καταγγελία. Μετ’ εκπλήξεως σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαχειριστής διαπίστωσε την απότομη και τεράστια αύξηση των μελών της ομάδας. Όπως μας αναφέρθηκε, υπήρξε εβδομάδα όπου περισσότερο από 30 χιλιάδες προφίλ, έγιναν μέλη της ομάδας.

Μιλώντας στο i-eidisi.com, ο συνήγορος υπεράσπισης του διαχειριστή, Χριστόδουλου Πογιατζή, ο δικηγόρος Μάριος Κουκουμάς προέβη στην εξής, λακωνική, δήλωση:

«Απαντώντας σε διάφορα δημοσιεύματα, πραγματικά θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ποινική δίωξη του πελάτη μου δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός ότι είναι διαχειριστής μιας δημόσιας σελίδας η όποια διατηρείται σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ούτε υπάρχουν και οποιεσδήποτε αποδείξεις περί του αντιθέτου. Όσον αφορά την δίωξη του, δεν μπορούμε να αναφερθούμε για την ώρα εφόσον υπάρχει εν εξέλιξη υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, τηρούμε την πίστη μας στην δικαιοσύνη και το δικαστικό σύστημα της Δημοκρατίας. Το πώς θα απαντήσουμε στις κατηγορίες θα κατατεθεί στο δικαστήριο στις 22 Φεβρουαρίου ημερομηνία που είναι ορισμένη για απάντηση η υπόθεση.»

Πηγή: i-eidisi.com

Send this to a friend