Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πόσο θα σας κοστίσει το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας; (Πίνακες)
Πόσο θα σας κοστίσει το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας; (Πίνακες)

Πόσο θα σας κοστίσει το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας; (Πίνακες)

Στο πλαίσιο της παρακολούθησης της λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και της πληροφόρησης των καταναλωτών, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή έχει ολοκληρώσει νέα έρευνα για συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης καταναλωτικών προϊόντων για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας σε Μεγάλες Υπεραγορές, Μικρές Υπεραγορές και Φρουταρίες το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 14.02.2018.

Η έρευνα αφορά συνολικά 84 σημεία πώλησης: είκοσι δύο (23) Μεγάλες Υπεραγορές, είκοσι έξι (23) Μικρές Υπεραγορές και σαράντα μία (38) Φρουταρίες, που δραστηριοποιούνται στις επαρχίες της Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και ελεύθερης Αμμοχώστου.

Το Παρατηρητήριο Τιμών για την Καθαρά Δευτέρα καλύπτει προϊόντα όπως:

1. Χαλβάς
2. Σαλάτες3.
Ελιές4.
Θαλασσινά5.
Αρτοποιητικά προϊόντα
6. Λαχανικά και Φρούτα
7. Κρασιά
8. Κάρβουνα

Το Παρατηρητήριο περιλαμβάνει επίσης ενδεικτική σύγκριση των τιμών των Μεγάλων Υπεραγορών, σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν την Καθαρά Δευτέρα του 2017 και 2016.

Η δημοσίευση του Παρατηρητηρίου για την Καθαρά Δευτέρα αποτελεί χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης για τον καταναλωτή, ενδυναμώνοντας την ικανότητα του να συγκρίνει τιμές και να προβαίνει στις πιο συμφέρουσες για αυτόν αγορές. Επιπλέον, προσθέτει περισσότερη διαφάνεια στη συνολική εικόνα της αγοράς και συμβάλει στην προαγωγή του ανταγωνισμού.

Τονίζεται ότι οι τιμές που παρουσιάζονται στο Παρατηρητηρίου για την Καθαρά Δευτέρα αφορούν την 14.02.2018, ημερομηνία κατά την οποία έχουν διεξαχθεί οι έλεγχοι για τη λήψη τιμών.

Για να δείτε το Παρατηρητήριο πατήστε εδώ.

Πηγή: economy.cyprustimes.com

Send this to a friend