Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Δεν έχουν χαθεί οι ελπίδες για το ξενοδοχείο μαμούθ που είχε σχεδιαστεί να γίνει στις Φοινικούδες στη θέση του παλιού Δημαρχείου, ανέφερε ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, παρ’ όλο που πρόσθεσε ότι η υπόθεση εναντίον του Ρώσου επενδυτή, εκκρεμεί ενώπιον Δικαστηρίου. Ο Δήμαρχος είχε σειρά συναντήσεων με τον Ρώσο πολυεκατομμυριούχο οι οποίες ήταν σε καλό κλίμα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λάρνακας. Στις συναντήσεις έχουν συμφωνηθεί από κοινού κάποιες μικρές τροποποιήσεις στο συμβόλαιο, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες αφορούν στους όρους πληρωμής. Μάλιστα ο Ρώσος επιχειρηματίας ανέφερε στον κο Βύρα ότι ετοιμάζει τις τελευταίες λεπτομέρειες στα κατασκευαστικά σχέδια ώστε αυτά να υποβληθούν προς έγκριση πολεοδομικής άδειας. Ωστόσο οι τροποποιήσεις αυτές θα πρέπει να τύχουν έγκρισης από το Υπουργείο Εσωτερικών και πιθανόν από το Υπουργικό Συμβούλιο, ανέφερε ο κος Βύρας. Ο Ρώσος επιχειρηματίας, είχε αγοράσει το Δημοτικό οικόπεδο στις Φοινικούδες με σκοπό να κτίσει πολυόροφο ξενοδοχείο 29 ορόφων και είχε δώσει ως προκαταβολή ενάμισι εκατομμύριο ευρώ. Παρέλειψε όμως να καταβάλει τη δεύτερη δόση, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ και ο Δήμος κατήγγειλε τη συμφωνία και από τότε η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αν ο Ρώσος επιχειρηματίας προχωρήσει τις διαδικασίες ανέγερσης του ξενοδοχείου, η υπόθεση θα αποσυρθεί, ανέφερε ο Δήμαρχος Λάρνακας, προσθέτοντας ότι αν η ανάπτυξη δεν προχωρήσει δε θα είναι εξ υπαιτιότητας του Δήμου Λάρνακας. Πάντως ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε αισιόδοξος ότι η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει μέσα στους επόμενους μήνες, οπόταν θα πρέπει να υπερβληθεί ακόμα ένα εμπόδιο, που είναι η συμφωνία στην οποία θα πρέπει να έρθει ο Ρώσος επιχειρηματίας με τους ιδιοκτήτες των Κέντρων αναψυχής και τους καταστηματάρχες που θα πρέπει να αποχωρήσουν προκειμένου να ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας και Ανάπτυξης Λάρνακας Ο.Π.Α.ΛΑ σε συνεργασία με το 23ο Σύστημα Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων και τον Δήμο Λάρνακας οργανώνουν μαζική εκστρατεία καθαρισμού αφίσας, αυτοκολλήτων και γκράφιτι στη Λάρνακα. Έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Η ομάδα θα συναντηθεί μπροστά από το άγαλμα του Κίμωνα στις Φοινικούδες στις 9.30 πρωί, της ερχόμενης Κυριακής και καλούν όσους θα συμμετάσχουν να φέρουν προαιρετικά μαζί τους ξύστρα, σφουγγάρι, γάντια ή/και μικρή σκάλα. Η Ομάδα πρωτοβουλίας και ανάπτυξης Λάρνακας, θεωρεί την εκστρατεία αυτή ως πρωτοβουλία που ενώνει ενεργούς πολίτες και παιδιά, το Δήμο και εθελοντικές ομάδες για το καλό της πόλης, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομάδας, στην οποία καλούνται όλοι όσοι νοιάζονται για την Λάρνακα να λάβουν μέρος για να δώσουν ένα μήνυμα ότι πλέον δεν υπάρχει ανοχή την ασυνείδητη επικόλληση αφισών στα μνημεία της πόλης, σε πινακίδες, πάσσαλους ηλεκτρικής και οπουδήποτε αλλού προκαλείται οπτική ρύπανση.

Ο κοινός πόνος μας ενώνει είναι ο τίτλος της συζήτησης για τους αγνοούμενους στην Κύπρο που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 7μμ, στην Αποθήκη 79. Ομιλητές θα είναι η Sevgül Ουλουντάγ, γνωστή για την ερευνητική της δουλειά και τη συμβολή της στην ανεύρεση αγνοουμένων στην Κύπρο, ο Ντίνος Αγιομαμίτης από την Οργάνωση Εργατική Δημοκρατία και ο Χρίστος Ευθυμίου από τη δικοινοτική ομάδα Μαζί Μπορούμε.

Send this to a friend