Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

19χρονος που βρέθηκε θετικός σε ναρκοτέστ οδηγούσε φορτηγό χωρίς να είναι κάτοχος σχετικής επαγγελματικής άδειας, χωρίς να έχει πιστοποιητικό ασφάλειας, και το αυτοκίνητο δεν έφερε πινακίδες εγγραφής. Μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων, ανέκοψαν για έλεγχο το φορτηγό που οδηγούσε ο 19χρονος στον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Λευκωσίας, κοντά στην Κόσιη. Αρχικά διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε άδεια οδήγησης φορτηγού και ως εκ τούτου ασφάλεια και στη συνέχεια όταν διενεργήθηκε ο προκαταρκτικός έλεγχος, δηλαδή το ναρκοτέστ ο νεαρός βρέθηκε θετικός. Ακολουθήθηκαν οι συνήθεις διαδικασίες δηλαδή ο νεαρός μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου όπου του λήφθηκε δείγμα για διενέργεια τελικού ελέγχου εντοπισμού ναρκωτικών ουσιών.

Ενημερωτικό σεμινάριο για τα επιδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. που αφορούν στη δημιουργία επιχείρησης, αρχίζει στις 10:30πμ στο Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας στο αναπαλαιωμένο κτίριο της πρώην Οθωμανικής Τράπεζας. Το σεμινάριο διοργανώνεται από το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα λάβουν σημαντικές πληροφορίες για τα νέα προγράμματα γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας, για τις δράσεις για το λιανικό εμπόριο και τη μεταποίηση αλιευτικών προϊόντων, τον αλιευτικό τουρισμό, τον καταδυτικό τουρισμό, την ενίσχυση νέων και εκσυγχρονισμένων χώρων εστίασης φρέσκου ψαριού, καθώς και για τον αγροτουρισμό και την αγροτική ανάπτυξη. Το σεμινάριο παρέχεται δωρεάν.

Εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση με θέμα την επιλογή του χώρου, όπου θα τοποθετηθεί η προτομή του Λαϊκού μας ποιητή Παύλου Λιασίδη, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιώργος Μαυρογένης, είχε ο Δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής με αντιπροσωπεία του Κοινωφελούς Επιστημονικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος «Φώτος Φωτιάδης». Αντηλλάγησαν απόψεις και εισηγήσεις, οι οποίες θα μεταφερθούν στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Λύσης για τη λήψη τελικής απόφασης. Ο Δήμαρχος Λύσης εξέφρασε προς τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Δρ. Φώτο Φωτιάδη, τις θερμές ευχαριστίες του Προσφυγικού Δήμου για την πρωτοβουλία του αναλάβει τα έξοδα να φιλοτεχνήσει ο Γιώργος Μαυρογένης τη μορφή του Παύλου Λιασίδη.

Το Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, αποφάσισε να παρατείνει μέχρι τις 23 Μαρτίου την έκθεση”Μαίρη Χριστοφίδη Επιστροφή στην Κύπρο” μετά από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε. Η έκθεση παρουσιάζει εξήντα ευφάνταστες και αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες της Μαίρης Χριστοφίδη που φανερώνουν την εμμονή της για την προσέγγιση της πραγματικότητας του κόσμου.

Η Γκαλερί Κυπριακή εγκαινιιάζει έκθεση με6 γλυπτά του Γιώργου Κυπρή με τίτλο «Vortex» που σημαίνει Δίνη. Τα έργα θα εκτίθενται μέχρι 17 Μαρτίου. Όλα τα έργα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της γκαλερί. Με τα έργα αυτά ο καλλιτέχνης καταγράφει την κίνηση των κοπαδιών των ψαριών με τη χαρακτηριστική χορευτική χάρη με την οποία κινούνται, όπως ο ίδιος την παρατηρεί κατά τις τακτικές καταδύσεις του για ψάρεμα.

Send this to a friend