Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το Larnaka Tower στις Φοινικούδες είναι γεγονός – Δείτε τι είπε ο Ρώσος επενδυτής
Το Larnaka Tower στις Φοινικούδες είναι γεγονός – Δείτε τι είπε ο Ρώσος επενδυτής

Το Larnaka Tower στις Φοινικούδες είναι γεγονός – Δείτε τι είπε ο Ρώσος επενδυτής

Ο Ρώσος επενδυτής Νικολάι Ποταπένκο μιλά αποκλειστικά στον «Π»

«Δουλεύουμε για το Larnaka Tower»

«Το Larnaka Tower θα γίνει στις Φοινικούδες. Δουλεύουμε καθημερινά πάνω στο project αυτό. Το κλίμα είναι θετικό με την αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο Λάρνακας κι έχουμε μια καλή συνεργασία με τον κ.Βύρα, προκειμένου η επένδυση να γίνει πραγματικότητα».

Ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος Νικολάι Ποταπένκο μίλησε για πρώτη φορά, αποκλειστικά στην εφημερίδα «Πολίτης», για την μεγαλεπήβολη επένδυση που σχεδιάζει στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, η οποία όταν υλοποιηθεί θα εκτοξεύσει την οικονομία και το τουριστικό προϊόν της πόλης του Ζήνωνα. Στο κέντρο των Φοινικούδων προγραμματίζεται το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έχει γίνει ποτέ στη Λάρνακα και σύμφωνα με τον κ.Ποταπένκο το τελευταίο διάστημα είχε 3-4 συναντήσεις με τον Ανδρέα Βύρα, τις οποίες χαρακτήρισε εποικοδομητικές, προκειμένου να «τρέξουν» τις διαδικασίες και να μελετήσουν τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, ώστε το έργο να πάρει επιτέλους σάρκα και οστά.

Ήδη, όπως μας είπε, έχουν συμφωνηθεί και κάποιες τροποποιήσεις στους όρους πληρωμής στο συμβόλαιο για την αγορά του δημοτικού τεμαχίου, στην πλατεία Κίμωνος (δίπλα από το καφεστιατόριο «Χόπος»), τεμάχιο που είναι απαραίτητο για να υλοποιηθεί το μεγαλόπνοο project. Ο Νικολάι Ποταπένκο δήλωσε ότι τη δεδομένη στιγμή ετοιμάζονται οι τελικές λεπτομέρειες των κατασκευαστικών σχεδίων, τα οποία θα υποβληθούν στο Δήμο Λάρνακας για έγκριση. «Ευελπιστούμε ότι τον Μάιο ή τον Ιούνιο να έχουμε εξασφαλίσει την πολεοδομική άδεια.

Συνεργαζόμαστε με το αρμόδιο τμήμα του δήμου για αυτό και όπως μας υποσχέθηκαν μέχρι τις αρχές καλοκαιριού θα έχουμε την πολεοδομική. Μέχρι το τέλος του χρόνου ελπίζουμε να έχουμε και την οικοδομική άδεια, ώστε αρχές του 2019 να ξεκινήσουν τα έργα. Εφόσον όλα πάνε κατευχήν και τον επόμενο χρόνο ξεκινήσουν οι εργασίες, εκτιμώ ότι τ’ όλο έργο θα χρειαστεί γύρω στα δυόμισι χρόνια για να υλοποιηθεί», ανέφερε ο Ρώσος επιχειρηματίας, ο οποίος ευχήθηκε να υπάρξει και μία λογική λύση με τους ένοικους των καταστημάτων, τα υποστατικά των οποίων θα πρέπει να κατεδαφιστούν για να γίνει η επένδυση.

Οι δύο Πύργοι

Ο Ν. Ποταπένκο σχεδιάζει την ανέγερση δύο κτιρίων στην «καρδιά» των Φοινικούδων. Το ένα κτίριο θα έχει 11 ορόφους και θα είναι το πεντάστερο ξενοδοχείο, δυναμικότητας 100 δωματίων. Δίπλα ακριβώς θα είναι το τεράστιο κτίριο των 29 ορόφων με τα 160 πολυτελή διαμερίσματα. Η επένδυση θα περιλαμβάνει, επίσης, μικρό Mall στο ισόγειο με 20 καταστήματα, γραφεία και χώρους στάθμευσης για περίπου 440 αυτοκίνητα. Το συνολικό κόστος της επένδυσης θα πλησιάσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ρώσος επενδυτής θα ξοδέψει και 1,2 εκατ. για τον εξωραϊσμό της πλατείας Κίμωνος.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend