Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λάρνακα: Από τη θεωρία στην πράξη – Δρομολογούνται περίπου 30 έργα
Λάρνακα: Από τη θεωρία στην πράξη – Δρομολογούνται περίπου 30 έργα

Λάρνακα: Από τη θεωρία στην πράξη – Δρομολογούνται περίπου 30 έργα

Γύρω στα 30 έργα υποδομής αναμένεται να δρομολογηθούν ή να αρχίσουν να υλοποιούνται εντός του 2018 στην πόλη και επαρχία Λάρνακας. Σύμφωνα με άρθρο της λειτουργού της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας Νανάς Ασμένη Παύλου στην εφημερίδα της Λάρνακας «L.A Voice», τα έργα αυτά επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τον τομέα του τουρισμού, καθότι με την υλοποίησή τους θα αναβαθμιστούν οι υποδομές, η προσβασιμότητα και οι διευκολύνσεις για τους επισκέπτες και παράλληλα θα εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν.

Δημοτική Αγορά

Ένα από τα κυριότερα έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν αυτό τον χρόνο είναι η Δημοτική Παραδοσιακή Αγορά, στο κέντρο της Λάρνακας. Θα περιλαμβάνει καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και φθαρτών, υποστατικά αναψυχής, εκθεσιακό χώρο, λαϊκή υπαίθρια αγορά, τοπιοτεχνημένο χώρο πρασίνου και χώρους στάθμευσης. Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες για την ανάπλαση του δημοτικού κήπου, οι οποίες ξεκίνησαν το 2017. Το έργο αυτό εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη του τρέχοντος έτους. Θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εμπλουτισμό και αναδιαμόρφωση του κήπου και νέους χώρους πρασίνου.

Ένα άλλο έργο που αναμένεται να αρχίσει είναι η ανάπλαση της Λέσχης Κίτιον στην οδό Ζήνωνος Κιτιέως. Οι εργασίες θα αφορούν την αποκατάσταση του ετοιμόρροπου μνημείου, τη δημιουργία στούντιο και εργαστηρίων για στέγαση νέων καλλιτεχνών και εκθεσιακό χώρο. Οι τοπικές αρχές ευελπιστούν να ξεκινήσει και η δημιουργία νέων γηπέδων αντισφαίρισης στον χώρο του κοινοτικού κέντρου, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης περίπου έναν χρόνο. Με τη μεταστέγαση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του τοπικού ομίλου αντισφαίρισης από την οδό Κιλκίς θα αναδειχθεί το αρχαίο λιμάνι του Κιτίου. Το κοινοτικό κέντρο θα μετατραπεί σε Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης.

Ανάπλαση και γήπεδα

Σημαντικά έργα προγραμματίζονται και στην περιφέρεια. Στα Λεύκαρα αναμένεται εντός του 2018 να ολοκληρωθεί το Πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο και να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας. Στην Αθηένου θα προκηρυχθούν προσφορές για τη βελτίωση της δημοτικής αγοράς και τη μετατροπή της σε πολυλειτουργικό πολιτιστικό κέντρο, ενώ θα αρχίσουν τα έργα για εκδρομικό χώρο γύρω από την εκκλησία του Αρχαγγέλου.

Στα Λειβάδια άμεσα ξεκινούν τα έργα για τρία γήπεδα κοινωνικού αθλητισμού και για εξωραϊσμό των αντιπλημμυρικών καναλιών, ενώ στην Ορόκλινη συνεχίζονται οι εργασίες για επέκταση του παραλιακού πεζόδρομου. Παρόμοια έργα, δηλαδή δημιουργία πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου, ξεκίνησαν και στην Πύλα. Έργα υποδομής εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν σε Περβόλια, Κίτι, Ζύγι και Τόχνη.

Πηγή: politis.com.cy

Send this to a friend