Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τριτοκοσμικές καταστάσεις στο νοσοκομείο Λάρνακας (εικόνες)
Τριτοκοσμικές καταστάσεις στο νοσοκομείο Λάρνακας (εικόνες)

Τριτοκοσμικές καταστάσεις στο νοσοκομείο Λάρνακας (εικόνες)

Κουζίνα που παραπέμπει σε νοσοκομείο μη ευρωπαϊκής χώρας και συνθήκες που μάλλον θα προκαλούν ανησυχία σε κάθε κάτοικο της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Πίσω από τις επίσημες ανακοινώσεις και διαβεβαιώσεις, υπάρχουν οι εικόνες του φωτογραφικού φακού και οι μαρτυρίες των απλών ανθρώπων που έρχονται καθημερινά σε επαφή με αυτό τον χώρο.

Επιεικώς απαράδεκτη είναι η κατάσταση στην κουζίνα του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρνακας, όπως είχε γράψει προ μηνών ο «Φ», και οι κατά καιρούς αναφορές περί τούτου αποδεικνύονται δυστυχώς αληθινές.

Μάρτυρας το νέο φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύει σήμερα Δευτέρα ο «Φ», το οποίο παραπέμπει σε εύλογα ερωτήματα για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που αφορούν την παρασκευή του φαγητού που φτάνει στους ασθενείς και υποδεικνύει ότι η κατάσταση παραμένει τριτοκοσμική.

Εν αναμονή των καινούργιων μαγειρικών εστιών στην κουζίνα του νοσοκομείου Λάρνακας, που λόγω εμπλοκής στη διαδικασία προσφορών δεν αναμένεται να εγκατασταθούν πριν από τον Απρίλιο, το φαγητό παρασκευάζεται εδώ και πέραν του ενός έτους, σε μια και μοναδική μαγειρική εστία. Που εργάζεται περίπου νυχθημερόν, ώστε να είναι δυνατή η εξασφάλιση φαγητού στους ασθενείς.

Το ερώτημα επί του θέματος είναι γιατί έπρεπε να φτάσουν οι μαγειρικές εστίες σε αχρησία και μετά να κινηθούν οι διαδικασίες για αντικατάστασή τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πριν από έναν περίπου χρόνο, παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα στην κουζίνα του νοσοκομείου της Λάρνακας λόγω διαρροής υγραερίου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν προσωπικό και εγκαταστάσεις.

Για αποσόβηση του κινδύνου παρενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Λάρνακας και ακολούθως οι τρεις μαγειρικές εστίες μετακινήθηκαν και το νοσοκομείο απέμεινε με μια. Κάτι που ισχύει μέχρι σήμερα και είναι ευχής έργον εάν θα εγκατασταθούν οι καινούργιες μέχρι τον Απρίλιο.

Πηγή: philenews.com

 

Send this to a friend