Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μουντός καιρός, σκόνη και ανεβασμένες θερμοκρασίες
Μουντός καιρός, σκόνη και ανεβασμένες θερμοκρασίες

Μουντός καιρός, σκόνη και ανεβασμένες θερμοκρασίες

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, που αναμένεται να υποχωρήσει από το βράδυ της Κυριακής.

Σήμερα θα υπάρχουν διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και περίοδοι με αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα καταστούν σύντομα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς, και σταδιακά τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι, στα δυτικά, θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά το απόγευμα, στα δυτικά, θα καταστεί μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες ψηλές ή και μέσες νεφώσεις. Τις αυγινές κυρίως ώρες πιθανό να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ενώ στα βόρεια και τοπικά στο εσωτερικό νοτιοανατολικοί μέχρι νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, αλλά αρχικά στα δυτικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και στα δυτικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 10 στα παράλια και στους 7 στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στο εσωτερικό, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει γενικά άνοδο.

Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να ανέλθει λίγο πιο πάνω από τις μέσες τιμές για την εποχή.

Send this to a friend