Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Καταδίκη 21χρονου Κύπριου στο Λονδίνο για φόνο – «Δολοφόνος με μια γροθιά»
Καταδίκη 21χρονου Κύπριου στο Λονδίνο για φόνο – «Δολοφόνος με μια γροθιά»

Καταδίκη 21χρονου Κύπριου στο Λονδίνο για φόνο – «Δολοφόνος με μια γροθιά»

Σε ποινή φυλάκισης πάνω από 6 χρόνια καταδικάστηκε ο 21χρονος Κύπριος Αντώνης Τσιάκκας στο Λονδίνο, για το φόνο 49χρονου με μια μόνο γροθιά.
Συγκεκριμένα, ο 21χρονος στις 29 Ιουλίου βρισκόταν μαζί με φίλους του σε νυχτερινό κέντρο polldancing στο Λονδίνο καταναλώνοντας ποσότητα αλκοόλ για 4 ώρες και συγκεκριμένα βότκα με Red Bull, «συνδυασμός ο οποίος είναι ικανός να φέρει επιθετικότητα», όπως είχε ισχυριστεί σε μαρτυρία του μπάρμαν του κέντρου.
Ο 49χρονος, που βρισκόταν με τη σύζυγο του στο Λονδίνο για την αποφοίτηση της αδελφότεκνης του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ οι φίλοι του νεαρού «πανηγύριζαν», όπως αναφέρουν τα ξένα δημοσιεύματα, λέγοντας «αυτό ήταν 10άρι;»

Ακολούθως, ο νεαρός εγκατέλειψε το Λονδίνο και διέφυγε στην Κύπρο ενώ όταν ενημερώθηκε ότι ο 49χρονος πέθανε 4 ώρες αργότερα από την μεταφορά του στο νοσοκομείο, επέστρεψε στο Λονδίνο και παραδόθηκε στις αρχές. Όπως ανέφερε διέφυγε στην Κύπρο «γιατί προσπαθούσε να καταλάβει πώς είναι δυνατό με μια γροθιά που του έριξε να του προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημία», υποστηρίζοντας μάλιστα πως «τότε το θύμα ήταν στην εντατική και δεν είχε πεθάνει ακόμα».

Στην απόφαση του το δικαστήριο, έκανε λόγο για «κινήσεις μποξέρ» ενώ από τα ξένα ΜΜΕ, ο 21χρονος χαρακτηρίζεται ως «one punch killer», δηλαδή ένας δολοφόνος με μια γροθιά.

Επίσης, στο δικαστήριο ο 21χρονος υποστήριξε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα και ότι η γροθιά που έδωσε στον 49χρονο «δεν ήταν τόσο δυνατή», με το δικαστήριο να επισημαίνει ότι παρουσιάστηκαν μαρτυρίες που έλεγαν ότι το θύμα δεν έδειξε κανένα ίχνος απειλής προς τον Τσιάκκα.
Ο 21χρονος κρίθηκε ένοχος και κλήθηκε για απολογία, δηλώνοντας ενώπιον δικαστηρίου ότι «όταν με συνέλαβαν για φόνο έπεσα στα γόνατα και κρατούσα το κεφάλι μου. Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι κάποιος πέθανε εξαιτίας μου. Νιώθω πολύ άσχημα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω».

Ωστόσο η δικαστής του επισήμανε ότι «η σύντροφός του θύματος, τα αδέλφια του και όλη η οικογένειά του έχουν καταστραφεί από την απώλειά του και είναι συγκλονισμένοι» και χθες του επέβαλε ποινή φυλάκισης άνω των 6 ετών.
Πριν οδηγηθεί στο κελί, φίλησε τη μητέρα του που βρισκόταν στο δικαστήριο.
Πηγή: reporter.com.cy

Send this to a friend