Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Ο Κύπριος φοιτητής που μίλησε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου
Ο Κύπριος φοιτητής που μίλησε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου

Ο Κύπριος φοιτητής που μίλησε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου

Με τους στίχους του ποιήματος  της 9ης Ιουλίου του Βασίλη Μιχαηλίδη έκανε την έναρξη της ομιλίας του ο Κωνσταντίνος Χατζηκώστας ο Κύπριος φοιτητής που χαιρέτισε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα.
Ο Κωνσταντίνος Χατζηκώστας  εκπροσώπησε την Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Δράσις Κες στο συλλαλητήριο και στον σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε πως είναι τιμή του να χαιρετήσει την εκδήλωση ενώ επεσήμανε πως οι Κύπριοι φοιτητές θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του Μακεδονικού.
Η ομιλία του Κωνσταντίνου Χατζηκώστα
Αδέλφια συνέλληνες τιμή μας σήμερα να χαιρετίζουμε αυτό το μεγαλειώδες συλλαλητήριο και να βρισκόμαστε ανάμεσα σας να βροντοφωνάζουμε για την ανέκαθεν ελληνική Μακεδονία. Η Ένωση Κυπρίων φοιτητών δεν συμπαρίσταται απλά σε αυτόν τον αγώνα. Είμαστε στην πρώτη τη γραμμή και το τονίζουμε ότι η παραχώρηση του όρου Μακεδονία στους βαρβάρους δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα. Ούτε άνω ούτε νέα. Όπως η Κύπρος η Θράκη και η Ήπειρος έτσι και η Μακεδονία είναι μια, ελληνική και αδιαίρετη. Αυτοί που την επιβουλεύονται και θέλουν να κλέψουν από τη δόξα της και τη μεγάλη ιστορία της για να αναβαθμίσουν το είναι τους να το ξεχάσουν.Όσο οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι, τα σχέδια τους θα πέφτουν στο κενό. Ζήτω η ελληνική Κύπρος, ζήτω η Ελληνική Μακεδονία.
Πηγή: reporter.com.cy

Send this to a friend