Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ Ο Σκαλιώτης επέστρεψε και σχολιάζει τις παράνομες μάντρες αυτοκινήτων στη Λάρνακα
Ο Σκαλιώτης επέστρεψε και σχολιάζει τις παράνομες μάντρες αυτοκινήτων στη Λάρνακα

Ο Σκαλιώτης επέστρεψε και σχολιάζει τις παράνομες μάντρες αυτοκινήτων στη Λάρνακα

Σαν τα «μανιτάρια» ξεφυτρώνουν οι παράνομες μάντρες αυτοκινήτων στη Λάρνακα.

Σε ανοικτά οικόπεδα, πεζοδρόμια, σταυροδρόμια και όπου αλλού υπάρχει διαθέσιμος χώρος, όποιος θέλει τοποθετηθεί αυτοκίνητα αμφιβόλου ποιότητας προς πώληση στο κοινό. Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες του Παγκύπριου Συνδέσμου Εμπορίας Αυτοκινήτων, ότι στα… πεζοδρόμια διεξάγεται παράνομο εμπόριο δεκάδων χιλιάδων ευρώ με οχήματα αγνώστου προέλευσης και ποιότητας. Και όλα αυτά, ενώ οι τοπικές αρχές γνωρίζουν πολύ καλά πως η μετατροπή οικοπέδων και ανοικτών χώρων σε «μάντρες» αυτοκινήτων είναι παράνομη.

Παράλληλα, εξαιτίας της παράνομης αυτής κατάστασης, που συνεχίζεται ανεξέλεγκτα τα τελευταία χρόνια, το κράτος χάνει τεράστια ποσά σε φόρους και ΦΠΑ, ενώ μειώνεται και ο κύκλος εργασίας των μελών του Παγκύπριου Συνδέσμου Εμπορίας Αυτοκινήτων (ΠΑΣΕΑ). Την ίδια ώρα εκτεθειμένοι μένουν και οι καταναλωτές, οι οποίοι αγοράζουν αυτοκίνητα αμφιβόλου ποιότητας και με ελλειπή φορολόγηση.

Όποιος θέλει σήμερα, με την ανοχή των αρμοδίων αρχών, μπορεί να εισάγει αυτοκίνητο ή αυτοκίνητα από το εξωτερικό (το φαινόμενο παρατηρείται κυρίως με εισαγόμενα αυτοκίνητα από το Ηνωμένο Βασίλειο), να τα σταθμεύσει σε κάποιο νευραλγικό σημείο της πόλης και να τοποθετήσει μια ταμπέλα «Πωλείται» ή «For sale», αναμένοντας «το ψάρι να τσιμπήσει». Και κάποια απ’ αυτά τα οχήματα αποδεικνύεται μεταγενέστερα ότι ήταν σοβαρά κτυπήματα όταν εισήχθησαν στην Κύπρο, αλλά επιδιορθώνονται και μετέπειτα πωλούνται…

Βάσος Βάσου

Send this to a friend