Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Σύσκεψη καταστηματαρχών και επηρεαζόμενων κατοίκων που αντιτίθενται στην ανέγερση εμπορικού κέντρου MALL δίπλα από το ΚΕΝ Λάρνακας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ. Στη σύσκεψη προσδιορίστηκε η γραμμή που θα κρατηθεί, κατά τη δημόσια ακρόαση που διοργανώνεται από το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων στις 25 Ιανουαρίου για σκοπούς εξέτασης της αίτησης της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Κοντού για την ανέγερση mall. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας στην παρουσία και του Γενικού Γραμματέα της Οργάνωσης Στέφανου Κουρσάρη. Κατά τη σύσκεψη αναλύθηκαν οι λόγοι που κατά την ΠΟΒΕΚ η λειτουργία του εμπορικού κέντρου θα είναι καταστροφική για τις μικρές επιχειρήσεις και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΡΙΚ ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Νίκος Σταμάτη το Mall συμφέρει μόνο στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και σε αυτόν που ενοικιάζει τη γη, και όχι στην οικονομία της πόλης. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει να ενώσουν τη φωνή τους και να εκφράσουν την αγωνία τους, ανέφερε ο κος Σταμάτη, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι δικαίωμα κανενός να δημιουργεί ανάπτυξη κατά παρέκκλιση. Επεσήμανε επίσης ότι οι παρεκκλίσεις γίνονται κατ’ εξαίρεση εκεί όπου υπάρχει δημόσιο συμφέρον και σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Το τοπικό Σχέδιο της περιοχής δεν προβλέπει μεγάλη ανάπτυξη στην περιοχή. Στη χθεσινή σύσκεψη εκτός από τους καταστηματάρχες μετείχαν και κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Γεωργίου Κοντού, οι οποίοι αντιτίθενται στην ανέγερση εμπορικού κέντρου και μάλιστα εκπροσωπούνται από δικηγόρο και προτίθενται να κινηθούν νομικά. Το υπό σχεδιασμό Mall είναι το πρώτο μεγάλο εμπορικό κέντρο που σχεδιάζεται στη Λάρνακα και πρόκειται να ανεγερθεί στην περιοχή του νέου ΓΣΖ, σε γη της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου.

Με τους κατοίκους της Ενορίας Προδρόμου θα συναντηθεί στις 3:30μμ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, σε ανοικτή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης των Δημοτικών Σχολείων Προδόμου Κ.Α. & Κ.Β. Στη συνάντηση που είναι η δεύτερη από την ανάληψη της Δημαρχίας από τον κο Βύρα, θα γίνει συζήτηση διαφόρων θεμάτων που αφορούν την Ενορία και θα γίνει ανακεφαλαίωση των ζητημάτων που είχαν τεθεί στην προηγούμενη συνάντηση καθώς και εκτίμηση της προόδου που επιτελέστηκε προς επίλυση των προβλημάτων. Η συνάντηση θα διαρκέσει δύο περίπου ώρες.

Διάλεξη με θέμα: «Το αρχαίον Κίτιον και η ίδρυση της Καρχιδόνας» διοργανώνει στις 7:15 στη Στρέγη Γραμμάτων και Τεχνών το Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο. Εισηγητής θα είναι ο Θεόδωρος Μαυρογιάννης Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η διάλεξη θα μεταδίδεται ζωντανά από το Πρώτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

Send this to a friend